Barış İçin Haydi Kan Bağışına kampanyası

Barış İçin Haydi Kan Bağışına kampanyası -İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Irmak: -30 yıldır akan kanın durması için başlatılan sürece kan vererek destek olmak istedik


İZMİR (A.A) - İzmir Mardinliler Federasyonu, terör sorununun çözümü için başlatılan sürece destek vermek amacıyla Barış İçin Haydi Kan Bağışına sloganıyla kampanya başlattı.
     İzmirdeki Mardinli 11 hemşehri derneğini aynı çatı altında buluşturan, yaklaşık 13 bin üyesi bulunan İzmir Mardinliler Federasyonu, terör sorununun çözümü için başlatılan sürece kan bağışı kampanyası ile destek veriyor.
     Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi işbirliği ile Federasyon merkezinde yürütülen kampanyaya çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.
     İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Sakin Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı terör sorunun çözümü için hükümetin başlattığı yeni sürece destek amacıyla düzenlediklerini söyledi.
     Türkiyede 30 yıldır akan kanın durması için başlatılan sürece kan vererek destek vermek istedik diyen Irmak, şunları anlattı:
     Kampanya ile akan kanın kardeş kanı olduğunu vurgulamak istedik. Çok önemli bir sürece girdik. 30 yıldan beri atılamayan adımlar atılıyor. Kürt kelimesini telaffuz etmekten çekinilen bir ortamdan çok cesaretli adımların atılmaya başlandığı bir sürece girdik. Atılan doğru adımlara destek vermek zorundayız. Sivil toplum kuruluşlarının bu sürece destek olmaları gerekiyor.
     Kardeşliği vurgulamak adına kan kampanyasını başlattık.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Barış İçin Haydi Kan Bağışına kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER