Başkanlık sistemi Adanada anlatılacak

Başkanlık sistemi Adanada anlatılacak


ADANA (A.A) - AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, partisinin Kütahya Milletvekili İdris Balın Adanada başkanlık sistemini anlatacağını bildirdi.
     Yağcı, yazılı açıklamasında, AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı koordinesinde, başkanlık sisteminin ülkenin geleceği için en uygun hükümet sistemi olacağı düşüncesinden hareketle parti teşkilatları, partililer ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başkanlık sistemini tanıtmak ve anlatmak için, toplantı ve paneller düzenleme kararı aldığını anımsattı.
     Bu karar dahilinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana Başkanlık Sistemi Türkiyenin Sorunlarını Çözer mi- raporu hazırlayıp sunan AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Balın Adanada Başkanlık sistemini anlatacağını belirten Yağcı, Adanalıları toplantıya davet etti.
     AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Mehmet Can da, toplantıların Adana ayağının 17 Mart 2013 Pazar günü saat 13.00de Hekimevinde gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Can, konferansa, AK Parti il ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları il ve ilçe teşkilatları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılacağını kaydetti.
     Açıklamada, Milletvekili İdris Bal, Başbakan Erdoğana raporu sunduğu gün, Türkiyenin sorunlarına çözüm bulmak için başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini belirtmiş, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmeden, demokrat insan tipi yetişmeden, hiçbir sistemin mucizevi olarak çözüm sağlayamayacağını söylemişti ifadeleri de yer aldı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Başkanlık sistemi Adanada anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER