BDPlilerin teröristlerle buluşması

BDPlilerin teröristlerle buluşması -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: Olayı kabullenmek mümkün değil. Huzurlarınızda kınadığımı belirtmek istiyorum


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKKlı teröristlerle buluşmasına ilişkin, Olayı kabullenmek mümkün değil. Huzurlarınızda kınadığımı belirtmek istiyorum dedi.
     CHP Malatya İl Başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, herkesin bayramını kutladı.
     Bayramdan sonra parti örgütüne geçen bir yılda milletvekili olarak yaptığı çalışmaların hesabını vereceğini bildiren Ağbaba, Kim haksızlığa uğradığını iddia ediyorsa, kim dışlanıyorsa bilin ki onun mecliste bir sesi var. O da sizin seçtiğiniz milletvekili olacak dedi.
     Bir gazetecinin BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKKlı teröristlerle buluşmasına ilişkin görüşlerini sorması üzerine Ağbaba, Doğru bir şey değil. Türkiye Cumhuriyetinde böyle bir manzaranın yaşanmasını, her iki taraf açısından da değerlendiriyorum. Hem kucaklaşanlar açısından hem de bu koşulları yaratanlar açısından değerlendirmek gerekir. Bu koşulları yaratanlara da bir şeyler söylemek gerekir diye konuştu.
     Türkiyenin hala kendi topraklarının güvenliğini sağlayamadığını ileri süren Ağbaba, şunları iddia etti:
     Geçtiğimiz hafta da biliyorsunuz bir CHPli milletvekili kaçırıldı. Bazı kendini bilmez, olayı siyaset malzemesi yapmak isteyen seçilmiş zatlar, bunu bir danışıklı dövüş olarak göstermeye çalıştılar. Bu alçakça şeyi söyleyenleri burada kınıyorum. Hükümet kendi zafiyetlerini birilerinin sırtına yüklemeye çalışıyor. Tuncelideki olayı da kınıyorum. Evvelsi günkü olayı da kabullenmek mümkün değil. Huzurlarınızda kınadığımı belirtmek istiyorum.
     CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da Ramazan Bayramının birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemde kutlandığına dikkati çekti.
     Kiraz, 25 Ağustos Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun bazı etkinliklere katılmak üzere Malatyaya geleceğini söyledi.
     Bayramlaşmaya Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da katıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber BDPlilerin teröristlerle buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER