Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilim ve Teknoloji Haftası -ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı Parseker: -Yabancı yatırımlarda üretimin yüzde 62,3ü orta ve yüksek teknolojide gerçekleştiriliyor -Yeni yatırım planlarken ya da işimizde Ar-Ge ve inovasyona


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Geliştirme Merkezi (ULUTEK) Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, yabancı yatırımlarda üretimin yüzde 62,3ünün orta ve yüksek teknolojide gerçekleştirildiğini belirterek, Yeni yatırım planlarken ya da işimizde Ar-Ge ve inovasyona yoğunlaşırken, yönelmemiz gereken rota apaçık ortada dedi.
     Parseker, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve UÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Bilim ve Teknoloji Haftasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin teknoloji açığı yüksek bir ülke olduğunu söyledi.
     Türkiyenin 11 milyar liralık bütçesiyle Ar-Ge harcamaları liginde 25inci sırada yer aldığına dikkati çeken Parseker, şöyle konuştu:
     Yabancı kontrollü girişimcilerin kullandığı teknolojinin yüzde 10,9u yüksek, yüzde 51,4ü ise orta-yüksek düzeyde. Yabancı yatırımlarda üretimin yüzde 62,3ü orta ve yüksek teknolojide gerçekleştiriliyor. Oysa Türkiyede orta ve ileri teknoloji üretiminin toplam üretimdeki payı, bunun yarısı kadar. Dolayısıyla yeni yatırım planlarken ya da işimizde Ar-Ge ve inovasyona yoğunlaşırken, yönelmemiz gereken rota apaçık ortada.
     ULUTEKin Türkiyenin en büyük 10 teknoparkından biri olduğunu vurgulayan Parseker, araştırma binasında 66 Ar-Ge ve 3 danışmanlık olmak üzere 69 firmanın faaliyet gösterdiğini, yürütülen bin 139 projeden 829unun tamamlandığını anlattı.
     ULUTEK, gerçekleştirdiği projelerle kentimiz için vazgeçilmez olduğunu ortaya koymuştur diyen Parseker, Hedeflerimize ulaşmamız için gençlerimizi girişimci yapmamız, mevcut işlemlerimizin teknoloji düzeyini yükseltmemiz şart. Bunu yapmanın temel yolu da ULUTEK benzeri kurumların elini güçlendirmektir ifadesini kullandı.
    
     -UÜ Rektörü Prof. Dr. Dilek-
    
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de üniversitelerden farklı faaliyetler beklendiğini dile getirerek, Üniversitelerimizin ülkemizde yaşayan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek gibi ciddi bir fonksiyonu ortaya çıkıyor. 2 yıl öncesine göre ULUTEK çok daha iyi konumda ve şirket sayısı giderek artıyor. Başarıyı hedefliyoruz ve bunda da hızla ilerlediğimizi görüyoruz diye konuştu.
     Vali Şahabettin Harput ise gücün en önemli unsurunun bilim olduğunu ve bilimin ocağının ve kaynağının üniversiteler olduğunu vurgulayarak, Türkiyenin büyük hedefleri var. Bu hedeflere giden yolda Türkiyenin lokomotif kentlerinden birisi Bursadır şeklinde konuştu.
     Programa AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ve UÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Efilin yanı sıra davetliler katıldı.
     3 gün boyunca sürecek etkinlikler kapsamında panel, seminer ve sunumlar gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bilim ve Teknoloji Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER