Bir bardak çorbanın hatırını unutmadılar

Bir bardak çorbanın hatırını unutmadılar -Kayseri Büyükşehir Belediyesince 4 yıldır Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde dağıtılan bardakta sıcak çorbayı unutmayan öğrenciler, mezuniyetten sonra da belediyeye çorbayla ilgili oluml


KAYSERİ (A.A) - Esma Aygün - Kayseri Büyükşehir Belediyesince 4 yıldır Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yerleşkesinde dağıtılan bardakta sıcak çorbayı unutmayan öğrenciler, mezuniyetten sonra da belediyeye çorbayla ilgili olumlu geri dönüşler yapıyor.
     Belediye Eğitim Faaliyetleri koordinatörlüğünde üniversite yerleşkesinde kurulan çorba ikram aracında, sabah 08.00 ile 10.00 arasında öğrencilere bardakta sıcak çorba dağıtılıyor.
     Ders öncesi çorba içmek isteyen öğrenciler, çorba dağıtım aracının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Öğrencilere çorbanın yanı sıra ekmek de veriliyor.
     Daha çok mercimek çorbasının tercih edildiği çorba dağıtımında Ezo Gelin ve diğer çorba türleri de zaman zaman 600den fazla kişinin beğenisine sunuluyor.
     Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır üniversite yerleşkesinde öğrencilere sıcak çorba dağıttıklarını söyledi.
     Sabah dersi olan öğrencilerin genellikle kahvaltı yapmadan okula geldiklerini belirten Tuzcuoğlu, öğrencilerin bardakta dağıtılan çorbaya büyük ilgi gösterdiklerini dile getirdi.
    
     -Mezun olanlardan mailler alıyoruz-
    
     Çorba dağıtımının çok fazla bir maliyeti olmadığına dikkati çeken Tuzcuoğlu, Burada okuyan gençler sabahları okula geliyor. Ana yok, baba yok, gurbetteler. Sabah kahvaltı hazırlama imkanı bulamıyorlar. Bizler de onlara bu imkanı sunarak eğitimlerine destek oluyoruz. Belki bir bardak çorbanın çok fazla bir maliyeti yok, ancak onlara katmış olduğu değer itibarıyla önemli bir hizmet diye konuştu.
     Çorba ikramından yararlanan öğrencilerden güzel geri dönüşler olduğunu belirten Tuzcuoğlu, şöyle devam etti:
     Bazen bir grup öğrenci geliyor, İkram ettiğiniz çorbalardan içtik, bunun karşılığını emeğimizle vermek istiyoruz diyorlar. Biz de başarılı olmalarının ve bu ülkeye, millete güzel hizmette bulunmalarının yeterli olduğunu dile getiriyoruz. Mezun öğrencilerden mailler alıyoruz. İkram ettiğimiz çorbanın birkaç aylık masrafını karşılamak isteyenler var, ya da başka maddi destek teklifin de bulunanlar oluyor. Bunları kabul etmedik, ancak bir bardak çorbanın unutulmaması bizleri mutlu etti. Öğrencilerin hafızasında Kayserinin bu şekilde yer etmesi çok güzel.
     Tuzcuoğlu genel olarak mercimek çorbasının öğrenciler tarafından beğenildiğini ifade ederek, Zaman zaman farklı çorbalara da yer veriyoruz. Ancak öğrenciler daha çok mercimek çorbasını beğeniyor. Öğrencilerin yanı sıra çorba ikramından tıp fakültesi hastanesine gelen hasta yakınları da yararlanabiliyor diye konuştu.
     Farklı şehirlerden gelerek Erciyes Üniversitesinin çatısı altından buluşan öğrenciler ise sabahları genellikle kahvaltı yapma imkanı bulamadıklarını, bu nedenle belediyenin sıcak çorba dağıtımı uygulamasından çok memnun olduklarını dile getirdiler.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bir bardak çorbanın hatırını unutmadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER