Bir Kütüphane Bir İnternet Kafe Kapatır

Bir Kütüphane Bir İnternet Kafe Kapatır projesi kapanış töreni -Gaziantepte Bir Kütüphane Bir Kafe Kapatır projesi kapsamında Şahinbey ilçe sınırları içerisinde bulunan 10 ilköğretim okulunun kütüphane ihtiyaçları karşılanırken


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Bir Kütüphane Bir Kafe Kapatır projesi kapsamında Şahinbey ilçe sınırları içerisinde bulunan 10 ilköğretim okulunun kütüphane ihtiyaçları karşılanırken, mevcut kütüphanesi bulunan okulların da onarımı yapıldı.
     Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 82 bin 450 liralık proje, okullarda yapılan Okuma Yarışması nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verilmesiyle sona erdi.
     Projenin uygulanması amacıyla Şahinbey ilçesinde tespit edilen 10 okula toplam 5 bin 500 kitap, 40 kitaplık, 10 bilgisayar, yazıcı ve güç kaynağı dağıtımı yapıldı.
     Kapanış törenine katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Kazak, törendeki konuşmasında, öğrencilere kitap okuması tavsiyesinde bulunarak, İnşallah hayatınız boyunca en iyi dostunuz kitaplar olur dedi.
     Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi de kütüphaneleri korumanın ve kitap okumanın önemine değindi.
     Öğrencilerden zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Ünverdi, kitap okumanın en güzel dinlenme şekli olduğunu söyledi.
     Törenin sonunda ilçe genelinde başlatılan Okuma Yarışması nda Kadriye Abdulmecit Özgüven İlköğretim Okulundan Dilek Durmuş birinci, TED Gaziantep Kolejinden Selma Beyza Maviş ikinci ve Haydar Aliyev İlköğretim Okulundan Dilan Balay üçüncü oldu.
     Dereceye giren öğrencilere ödülleri Kazak, Ünverdi ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Bir Kütüphane Bir İnternet Kafe Kapatır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER