Bursa Tanıtım A.Ş ortaklığı toplantısı

Bursa Tanıtım A.Ş ortaklığı toplantısı -Bursa Valisi Harput, Bu hazinelerle Bursa, sadece Türkiyenin değil, dünyanın en önemli cazibe merkezi olmaya bir aday


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şehabettin Harput Bursa Tanıtım A.Ş. toplantısında, Bu hazinelerle Bursa, sadece Türkiyenin değil, dünyanın en önemli cazibe merkezi olmaya bir aday dedi.
     Bursanın dünya çapında tanıtımını yapacak profesyonel bir tanıtım ofisinin kurulması için Valilik binasında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Harput, Bursanın çok yönlü zenginliklere sahip olduğunu, bunların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Tarım, turizm, termal, tarih, Uludağ gibi zenginliklere sahip şehirde önemli bir tanıtım eksikliği olduğuna dikkati çeken Harput, Bu hazinelerle Bursa, sadece Türkiyenin değil, dünyanın en önemli cazibe merkezi olmaya aday. Şimdiye kadar istediğimiz noktaya gelemedik. Burada tarihi bir adım atıyoruz. Öncelikle bu kongre merkezi çok üst düzey nitelikli olmalı ve dünyanın değişik ülkelerinden önemli meslek gruplarının burada toplanmasını istiyoruz. Kongre merkezinin cazibe merkezi olabilmesini sağlamayı hedefliyoruz dedi.
     İlk olarak bir tanıtım ofisinin kurulacağını dile getiren Harput, şöyle devam etti:
     Bu maksatla bugün burada İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GÜMTOB), İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle birlikte, Bursa Tanıtım A.Ş ortaklığı oluşturmak için toplandık. Arkadaşlarımızla bu konuyu paylaşmak üzere bir araya geldik. Ben bu hareketin Bursaya, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu profesyonel tanıtım ofisiyle Bursanın tüm zenginliklerinin, dünya ölçeğinde en üst düzeyde olmasını sağlamak istiyoruz. Bursaya her ay on binlerce insanın gelmesini istiyoruz. Bugün için 1 milyar dolar olan ve 2023de 2 milyar doları bulacak dünya turizm pastasından Bursanın kendi hakkını alması lazım.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bursa Tanıtım A.Ş ortaklığı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER