Canlılardaki Teknoloji konferansı

Canlılardaki Teknoloji konferansı -Doğa Bilimleri Derneği Kurucusu ve Başkanı Eti: -Canlıların genetiği ve mekanizmasındaki donanımlar teknolojinin çok ilerisindedir


GAZİANTEP (A.A) - Doğa Bilimleri Derneği Kurucusu ve Başkanı Altuğ Reynak Eti, canlıların genetiği ve mekanizmasındaki donanımların teknolojinin çok ilerisinde olduğunu bildirdi.
     Özel Sanko Okullarından yapılan açıklamaya göre, Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezinde Canlılardaki Teknoloji konulu konferans düzenlendi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Reynak Eti, öğrencilere teknolojinin gelişmesi için canlılardan nasıl ilham alındığını anlattı.
     Sanayinin doğayı kirlettiğine dikkati çeken Eti, doğada zararlı olan karbonları yiyen bakteriler olduğunu ifade etti. Eti, şunları kaydetti:
     Karbon yiyor ve oksijen üretiyor, diğer canlılar bize hiçbir atık bırakmadan doğayı kirletmeden ileri bir teknolojinin olabileceğini gösteriyor. Canlıların genetiği ve mekanizmasındaki donanımlar teknolojinin çok ilerisindedir.
     Eti, nanoteknoloji kullanılarak üretilen, ıslanmayan ve leke tutmayan kumaşların benzer şekilde hayatını sürdüren bitkilerden, özel havalandırma sistemleri ve donanımları olan gökdelenlerin ise Termit adlı böcek türünün üstelik kör olarak gerçekleştirdiği yapılarından esinlendiğini vurgulayan Eti, bu listenin çok uzun olduğunu bildirdi.
     Özel Sanko Okulları Liseler Müdürü Savaş Bektaşoğlu da konferansın çok faydalı olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Canlılardaki Teknoloji konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER