Çocuk Korosu, yılın ilk konserini verdi

Çocuk Korosu, yılın ilk konserini verdi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Çocuk Korosu, yılın ilk konserini Şef Şule Çaycı yönetiminde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde verdi.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, burada yaptığı konuşmada, çocukların olduğu yerlerin daha güzel olduğunu belirterek, çocuk odaklı hizmetlerin devam edeceğini kaydetti.
     İzmit Belediyesinin çocuk dostu belediye unvanıyla Türkiyeyi Avrupada temsil eden iki belediyeden biri olduğunu vurgulayan Doğan, çocuk ve gençlerin ülkenin geleceği olduğunu söyledi.
     Doğan, koroda bulunan çocukların gelecekte ülkedeki insanları yöneteceğini ifade ederek, Bu çocuklar ileride cumhuriyetimize, bayrağımıza, ülkemizin değerlerine sahipleri çıkacaklar. Bu nedenle biz büyükler onların iyi yetiştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Çocuklarımıza çok iyi bir eğitim sağlamalı, onları sanatla, sporla, edebiyatla iç içe yetiştirmeliyiz diye konuştu.
     Hizmetlerde çocukları ön planda tuttuklarını belirten Doğan, çocuklara haklarını öğreten Çocuk Hakları Okulunu Türkiyede ilk kendilerinin kurduğunu söyledi.
     Doğan, çocukların sanatla buluşması için Okulda Tiyatro Var projesini başlattıklarını vurgulayarak, geleneksel çocuk oyunlarının sürdürülmesi için okullara oyun alanları kurulduğunu kaydetti.
     İlçedeki okullara çok amaçlı salonlar açıldığını dile getiren Doğan, Çocuklarımız sporla iç içe olsunlar diye turnuvalar düzenledik. Pişman Çocuk Dergisini hazırladık. Sanatla iç içe olmaları adına bugün burada dinlemekten büyük keyif aldığımız çocuk korosunu kurduk. Çocuklar için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki iyi yetişmiş çocuklar bu ülkeyi daha da ileriye götürecektir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çocuk Korosu, yılın ilk konserini verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER