Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı

Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi -Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinin çeşitli nedenlerle suça karışan çocukları için açtığı bayan kuaförlüğü kursunu bitirenlere sertifikaları verildi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinin çeşitli nedenlerle suça karışan çocukları için başlattığı Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi kapsamında açılan bayan kuaförlüğü kursunu bitiren 8 çocuğa sertifikaları verildi.
     Denizli Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül katıldı.
     Çocuk Şube Müdürlüğü komiseri Erdoğan Tetik törende yaptığı konuşmada, Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün suça karışan çocukları için başlatılan Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi proje kapsamında bugüne kadar 36 çocuğu meslek sahibi yaparak işe yerleştirdiklerini ifade etti.
     Suça karışan ve suça itilen çocuklar için çeşitli kurslar düzenlendiğini belirten Tetik, Çocuk polisleri olarak, kurslara katılan çocukları motive etmek ve topluma kazandırmak için sinema, bowling gibi eğlenceli aktiviteler düzenledik. Çocukların meslek sahibi olmaları amaçlıyoruz. dedi.
     Tetik, proje kapsamında İş-Kura kayıt yaptıran 20 çocuktan 16sının kursa başladığını 8inin daha sonra çeşitli nedenlerle kursa deva etmediğini ifade etti. Tetik, kursu bitiren 8 öğrenciye 300 saat eğitim verildiğini dile getirdi.
     Tetikin konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayarak işe yerleştirilen 8 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER