Danışma ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı

Danışma ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı -Kütahya Müftülüğünce organize edilen toplantı, Müftülük Konferans Salonunda yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Müftülüğünce düzenlenen Danışma ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı, Müftülük Konferans Salonunda yapıldı.
     Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, toplantıda, 2008 yılının ağustos ayında kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun amacının, toplumumu aile konusunda aydınlatmak ve aile içinde yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunmak olduğunu bildirdi.
     Büronun, dini aydınlatma hizmetinin yaygınlaştırılması, İslam dininin aileye verdiği değerin anlatılması ve aile değerlerinin yaşatılması, töre ve namus cinayeti, aile içi şiddet, kadına karşı ayrımcılık, eşler arasındaki oluşabilecek problemlerin çözümüne katkıda bulunmak ve halk arasında yerleşmiş bulunan yanlış dini kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla hizmet verdiğini belirten Üskülüplü, şunları kaydetti:
     Din görevlilerinden oluşan bir ekiple Müftülük bünyesinde hizmet veren Dini Danışma Birimimiz var. Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilmektedir. Ayrıca aile ile ilgili konularda farklı kurum ve kuruluşlarla da iş birliği içinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim ve proje gibi faaliyetler düzenlenmektir.
     Daha sonra, geçen yılın değerlendirmesi yapılarak, bu yılın eylem planı görüşülüp hedefler belirlendi ve hem bu yıl hem de daha sonraki yıllara ilişkin projeler ele alındı.
     Toplantı, Üskülüplünün, Kütahya Valisi Kenan Çiftçiye tuğralı tablo takdim etmesiyle sona erdi.
     Bu arada, Çiftçi ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunu ziyaret ederek, Üskülüplüden bilgi aldı. Çiftçi ve Kalkan, Üskülüplü ile makamında da görüştü.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Haluk Saygı, bazı daire müdürleri ve din görevlileri katıldı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Danışma ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER