Demir Kafesden Ankaranın zarar ettiği iddiası

Demir Kafesden Ankaranın zarar ettiği iddiası -MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya: Yapılan usulsüz uygulamayla Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 450 daire ve 30 bin metrekare ticari alan zarar etti


ANKARA (A.A) - MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Eskişehir yolu yanında yer alan ve kamuoyunda demir kafes olarak bilinen kongre ve ticaret merkeziyle ilgili usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 450 daire ve 30 bin metrekare ticari alan zarar etti dedi.
     Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısında, mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olan demir kafes ile ilgili ihalenin idari şartnamesinde açıkça yazmasına rağmen usulsüzlük yapıldığını savunarak şöyle konuştu:
     Ankara Büyükşehir Belediyesince kendi mülkiyetinde olan, 27 bin 546 metrekare alanlı yer, 3,20 emsalle toplamda 88 bin 147 metrekare inşaat alanıyla ihaleye çıkarılmış, yapılan ihale sonucu büyük bir çoğunluğu daire olmak üzere toplam 289 bin 965 metrekare inşaat alanlı konut ve kentsel servis alanı yapımı taahhüt edilmiş.
     İdari şartnamenin 3. maddesinde emsal inşaat alanını aşmamak kaydı ile plan tadilatı yapılabilir hükmü yer alıyor ancak Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Daire Başkanlığı mütalaasında açıkça emsal artışı olduğu belirtilmesine rağmen yapılan plan tadilatıyla gizli inşaat artışı yapılmış, yaptığımız hesaplar sonucu artışın 100 bin metrekare civarında olduğu görülmektedir.
     Yapılan tadilatla Büyükşehir Belediyesinin en az sözleşme yaptığı daire sayısı ve servis alanı mislince bir kaybı oluşmaktadır. Bu demektir ki ilk haliyle 2 bin 450 daire + 30 bin metre karelik bir alan belediyenin kasasına girerken yapılan bu usulsüz uygulamayla fazladan 2 bin 450 daire ve 30 bin metrekare alan da yüklenici firmanın kasasına girmektedir. Bu şekilde söz konusu firma 150 milyon lira civarında bir kazanç sağlıyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen bölge parkları konusuna da değinen Çetinkaya, Belediye Başkanı Melih Gökçekin, bu projeyle yaklaşan seçimler öncesi muhalefet partilerine mensup belediyelerin elini kolunu bağlamak istediğini ileri sürdü.
     Çetinkaya, Amaç; MHP ve CHPli belediyelerin yetki alanlarındaki yeşil alanlarını bölge parkı ilan etmek ve 26 ayrı noktada 4 milyon metrekarelik bir büyük alanda söz sahibi olmaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Cüneyt Ateş
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Demir Kafesden Ankaranın zarar ettiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER