Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü -Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Yurt: Beyaz baston görme engelli için bir öz güven aracıdır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından kentte yürüyüş düzenlendi.
     Dernek Başkanı Mesut Yurt, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, beyaz bastonun görme engelliler için bağımsızlığı ve özgürlüğü temsil ettiğini söyledi.
     Beyaz bastonun görme engellilerin güvenliğini sağladığını belirten Yurt, şöyle konuştu:
     Beyaz baston görme engellilere çukurları, engelleri algılayarak onlardan sakınmasının olanağını sağlar. Bu sayede mesafeleri ve engelleri aşarak hedefine ulaşmasını mümkün kılar. Beyaz bastonlu görme engelliyi görenle için bir dikkat işaretidir. Beyaz bastonlu bir görme engelliyi gören sürücü, bir kazaya meydan vermemek için daha dikkatli davranır. Görme engelli için bir öz güven aracıdır, beyaz baston. Beyaz baston sayesinde kimseye ihtiyaç gereksinimi duymadan yada bağımlı olmadan hareket edebilen kör, giderek kendine olan güvenini pekiştirir. Dışardan gözlemleyenler için ise görme engelliye saygı ve hayranlık duymanın aracıdır. Beyaz baston, görme engellinin en yalansız dili ve sembolüdür.
     Yurt, Afyonkarahisardaki araç kullanıcılarına ve yayalara da beyaz bastonuyla kaldırımda, yollarda hareket eden görme engellilere destek olmaları çağrısında bulundu.
     Açıklamanın ardından Yurt ve dernek üyeleri, Anıtpark-Dumlupınar arasını yürüdü.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER