Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü


KASTAMONU (A.A) - AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Küçükmorkoç, mesajında, özürlerinden dolayı tüm engellilere insanca yaşayabilecekleri ortam hazırlamanın, toplumun her ferdinin görevlerinden biri olduğunu belirtti.
     Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan engellilere ilişkin konuların, her kesimin yakın ilgisini gerektirdiğini vurgulayan Küçükmorkoç, şunları kaydetti.
     Engelli yurttaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturacaktır. Bugün önemli bir bölümü üretime katılamayan, sosyo-kültürel sorunları bulunan engellilerimizin, üretken ve bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamalıyız. Bu amacın gerçekleştirilmesinde, eğitim hizmetleri büyük önem kazanmaktadır.
     Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER