Dünyanın en büyük cezvesi ile kahve

Dünyanın en büyük cezvesi ile kahve ikram ettiler -Bosna Hersekteki soykırımda yetim kalan çocuklar için yardım kampanyası başlatan Islamic Relief üyeleri, Guinnesse giren 800 litre kapasiteli cezveyle 8 bin kişiye kahve ikram et


KOCAELİ (A.A) - Bosna Hersekteki soykırımda yetim kalan çocuklar için yardım kampanyası başlatan Islamic Relief üyeleri, Guinness Rekorlar Kitabına giren 800 litre kapasiteli cezveyle 8 bin kişiye kahve ikram etti.
     Karamürsel Kültür Merkezi önünde Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) ve Islamic Relief adlı yardım kuruluşunca Bir fincan kahve, unutulmaz dostluk sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında dünyanın en büyük cezvesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
     2004 yılı Haziran ayında Bosna Hersekte üretilen, 800 litre kapasiteli, 124 santimetre yüksekliğindeki ve 95 santimetre çapındaki cezveden Boşnak usta tarafından yaklaşık iki saat süren çalışma sonucu pişirilen kahve, vatandaşlara ikram edildi.
     etkinliği izleyemey gelen bazı vatandaşlar da dev cezve ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -Osmanlıyı unutmadık
    
     Islamic Relief Yardım Kuruluşu Müdürü Velija Semir Kukuruzovic burada yaptığı açıklamada, yardım vakfının 20 yıldır Bosna Hersekte hizmet verdiğini söyledi.
     Bu organizasyonun Türkiye ve Bosna arasında bir köprü oluşturduğuna inandığını anlatan Kukuruzovic, Bu projenin ilk olarak Türkiyede başlamasını istedik. Burada olmaktan çok mutluyuz. Bu, Bosnalı bir kazancı tarafından yapılmış dünyanın en büyük cezvesi ve rekorlar kitabına da girmiştir. Bu, zaten bizim kültürümüzde de Osmanlıdan gelen bir kahve olarak biliniyor. Biz, Osmanlıyı unutmadık. Onların etkileri bizde devam ediyor. Şu andaki Türklerin de bizleri unutmamalarını istiyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Melih Palas / Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünyanın en büyük cezvesi ile kahve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER