Dünyanın En İyi 2 Bin Üniversitesi

Dünyanın En İyi 2 Bin Üniversitesi listesi -Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz: -Hedefimiz ilk 250 içinde yer almak


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, ODTÜ URAP laboratuvarlarında belirlenen Dünyanın En İyi 2 Bin Üniversitesi listesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek hedeflerinin ilk 250 içinde yer almak olduğunu belirtti.
     Prof. Dr. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Laboratuvarınca, her sene üniversitelerin, akademik performanslarına göre ölçme değerlendirmeye alındığını anımsattı.
     Dünyanın En İyi 2 Bin Üniversitesi Listesinde üniversitelerinin 473. sırada yer aldığını dile getiren Yılmaz, İş üretiyorsanız, ürün çıkarıyorsanız nerede olduğunuzun görülmesi, ölçme değerlendirme yapılması gerekiyor. Sadece Türkiyede hangi noktada olduğunuz artık çok önemli değil, dünyada nerede olduğunuz da önemli. Bu bir motivasyon faktörüdür. Hedefimiz ilk 250 içerisinde yer almak dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dünyanın En İyi 2 Bin Üniversitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER