Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı

Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı -Yeni eğitim sisteminin ele alınacağı çalıştay, 21-22 Eylülde Kütahyada gerçekleştirilecek -Kütahya Milli Eğitim Müdürü Esen: -5 ayrı komisyonun bulunduğu çalıştay, tüm kesimlere görüşleri


KÜTAHYA (A.A) - Gelecek hafta başlayacak 2012-2013 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek yeni eğitim sisteminin ele alınacağı Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı, 21-22 Eylülde Kütahyada gerçekleştirilecek.
     Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Kütahya Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, eğitimin amacının, kişileri içinde yaşadığı toplum ve çağdaş dünyanın değerlerini bilen ve bu bilgiye göre davranış sergileyen bireyler haline getirmek olduğunu bildirdi.
     İyi bir eğitim sistemi çerçevesinde yetişen bireylerden oluşan milletlerin, çağının en ileri ülkeleri arasında yerini alacağını belirten Esen, şöyle devam etti:
     Eğitim sistemimiz bir değişim sürecindedir. Bu süreçte ve sürecin sonunda bizi nelerin beklediğini öngörmek, fotoğrafın tümünü görmek, elde edilecek sonuçlardan yararlanarak yolumuzu çizmeliyiz. Yeni eğitim sistemini uygulamaya başlayacağımız hafta, Kütahyada geleceğe açılan bir kapı aralanacak. Eğitim sistemimizin güncel meselelerini ele alan eğitim çalıştayı, 21-22 Eylülde Kütahyada gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Akyol, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemil Yücel, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mizrap Polat, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Almanya Osnabrück Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peter Graf, gazeteciler Ahmet Taşgetiren ve Nuran Çakmakçının panelist olarak katılacağı, akademisyenler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler, azınlık okulları temsilcileri, öğrenci temsilcilerinden oluşan 5 ayrı komisyonun bulunduğu çalıştay, tüm kesimlere görüşlerini serbestçe ortaya koyma imkanı verecek.
    
     -Eğitim bir bahardır; solan gülleri yeşertir, canlandırır-
    
     Esen, 4+4+4 eğitim sistemiyle geleceğin teminatı çocuk ve gençlerin daha iyi, donanımlı, güzel ahlak sahibi ve geleceği omuzlayabilecek bireyler olarak yetişmesini hedeflendiğini söyledi.
     Kademeli eğitim sisteminin başarılı olabilmesi için bu sistemin vazgeçilmez unsurları ve uygulayıcıları olan eğitim yöneticileri ve çalışanlarının da sistemin ayrıntılarını bilmesi ve gerekli altyapıya sahip olması gerektiğine dikkati çeken Esen, Bu konudaki eksikliklerin tespiti ve çözüm önerilerine bir katkı olarak düzenlenen çalıştay, değerli fikir adamları ve alanında uzman akademisyenlere ev sahipliği yapacak dedi.
     Esen, eğitimi, öze yönelme, özü görme, kuru olan özleri yağlayıp yumuşatma sanatı diye niteleyerek, eğitimin bir bakıma değişim ve olgunlaşmak, olgunlaşmak için pişmek anlamına geldiğini anlattı.
     Eğitimin korumak, takip etmek ve yüceltmek demek olduğuna işaret eden Esen, şunları kaydetti:
     Eğitim bir bahardır; solan gülleri yeşertir, canlandırır. Eğitim var olanı geliştirir, olmayanı var edemez. Eğitim, her eksiği tamama doğru çekip götüren faaliyettir. Her bitkiye hayat veren akarsu gibi eğitim de insana manevi yaşayış veren bir iştir. Eğitim, eğitimden yoksun olanlara can kaynağından arklar açma sanatıdır. Bu sanatı devletimiz, milletimiz ve insanlık adına icra etmek için düzenlenen çalıştaya emek veren her kişi ve kuruma minnet ve şükranlarımızı sunarız.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eğitimde Yeni Arayışlar çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER