En iyi Antep Fıstığı yarışması

En iyi Antep Fıstığı yarışması -Gaziantepte düzenlenecek festival kapsamında, En İyi Antep Fıstığı Yarışması yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte düzenlenecek 7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, En İyi Antep Fıstığı Yarışması yapıldı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 19-23 Eylül arasında gerçekleştirilecek festival çerçevesinde düzenlenen yarışma, Gaziantep Fıstıkçılar Esnaf Odası işbirliğiyle GATEM Fıstıkçılar Sitesinde yapıldı.
     Yarışma komitesi tarafından belirlenen jüri üyelerince, ürünler irilik, çıtlama oranı, albeni ve kemik kabuğunun ayrılma direnci olmak üzere 4 kategoride değerlendirmeye tabi tutuldu. Merkeze bağlı köyler, Nizip-Karkamış, Araban-Yavuzeli ve İslahiye-Nurdağı bölgeleri arasında yapılan yarışmaya 45 üretici katıldı.
     Yarışmada Nizip Yağmuralan köyünden İsa Güçlü, İlin en iyi üreticisi seçildi, yetiştirdiği Antep fıstığı ise tüm kategorilerde birinci oldu.
     Kazım Özdemir, Süleyman Yılmaz, Leyli Özdemir, Fevzi Özkan, Özer Doğan, İbrahim Özkan, Mehmet Karakuş ve Emine Erdemin ürünleri de yarışmada dereceye girdi.
     Etkinlikte ayrıca 7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivalinde dağıtılmak üzere 2 ton fıstık hibe edeceğini belirtilen Mehmet Yüceler de 2012 Yılı Fıstık Ağası seçildi.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, etkinlikte yaptığı konuşmada, Antep fıstığının faydaları hakkında bilgi verdi ve fıstığın tarihi gelişimini anlattı.
     Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Bakbak, Antep fıstığı, Gaziantepi tüm dünyaya tanıtan bir üründür dedi.
     Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Hızır Ali Gök da Antep fıstığını, Yeşil altın olarak tanımlayarak, ürünün bu yıl altın yılını yaşadığını söyledi.
     Bu yıl mahsulün bol ve bereketli olduğunu ifade eden Gök, Milletvekili Derya Bakbaka, vatandaşın bir talebinin olduğunu belirterek, Vatandaşımız ürüne destek verilmesini istiyor dedi.
     Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen de Antep fıstığının tanıtımında festivalle birlikte önemli mesafe katedildiğini ifade etti, oda başkanlarının bu konudaki çalışmalarına değindi.
     Etkinliğe, Fıstıkçılar Sitesi Başkanı Ali Demir, fıstık üreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber En iyi Antep Fıstığı yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER