Engelleri aşanlar söyleşisi

Engelleri aşanlar söyleşisi -Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Çullu: -Engellilere fırsat verilirse bu çocukların yapamayacağı hiç bir şey yoktur -Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcusu Eroğ


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Engelsiz BEÜ koordinatörlüğünde Engelleri aşanlar konulu söyleşi düzenlendi.
     Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu, BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov konferans salonunda düzenlenen söyleşide, engelli sporunun gelişmesi için çok çalıştığını söyledi.
     Engelli sporcularla ilgili yaptığı araştırmalarda karşısına milli sporcu Beytullah Eroğlunun çıktığını anlatan Çullu, şöyle konuştu:
     Beytullahı su üzerinde tutmak için çok çalıştık. Bu bizim başımıza ilk defa geliyordu. Türkiyede engelliler sporunu daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyoruz. Beytullahı bir botun ortasına bez sererek oturttuk. Böylelikle yaklaşık 5,5 yıl havuz içerisinde ayak çalışması yaptık. Daha sonra Trabzonda gösteri amaçlı bir yüzme yaptı. O gün orada botsuz yüzer misin dediğimizde Beytullah yüzerim dedi. Beytullahın yüzme serüveni böyle başladı. Engellilerle hep birlikte yaşamayı istiyoruz. Engelliler olmasaydı bu Avrupa şampiyonluğu gelir miydi- Mümkün değil. Engellilere fırsat verilirse bu çocukların yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Onun için tesislerimiz, yürüyüş bantlarımız ve yollarımızın onların şartlarına göre hazırlanması gerekir. Bu iş gönül işidir. Onun için beden eğitimi bölümü öğrencileri engellilere yönelsin. Bütün engellilerin spora başlamasını arzu ediyoruz.
     Tekerlekli Sandalye Genç Milli Basketbol Takımı Antrenörü Arda Öztürk, engellilerle çalışmaya gönüllü olarak başladığını vurgulayarak, Turnuvadan sonra Tekerlekli Sandalye Basketbolunun içerisine girmek için antrenörlük kurslarına gittim. Antrenör olduktan sonra bazı takımlarda çalıştım. Dünya çapında bu sporda daha fazla söz sahibi olmak istiyoruz. Basketbola İngiltere 1946 yılında ilk onlar başlamış. Bizim ülkemizde 1990-1992 yılları arasında ufak şehirlerde hastane tekerlekli sandalyeleriyle oynuyorduk. En son 2010 yılında Adanada düzenlenen Avrupa şampiyonasında İngilizleri yendik. Çok çabuk yol alıyoruz şeklinde konuştu.
     Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcusu Beytullah Eroğlu, 2001 yılında yılında yüzmeye başladığını belirterek, İlk yarışımı 2007 yılında yaptım. 2011 yılında Avrupa şampiyonluğunu Türkiyeye getirdim. 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında da mücadele ettim. Olmadı. İnşallah 2016da ki olimpiyatlara daha iyi hazırlanacağım. Eksikliklerimizi gördük. İnanıyorum ki milletimiz ve bayrağımız çok şeyi hak ediyor. Bayrağımızı göklere çıkartmak için her şeyi yapacağım ifadesini kullandı.
     Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcusu Muhterem Aktaş, ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle spora başladığını dile getirerek, Antrenmanlara çok zevkli başladım. Bütün çabalar sonucunda profesyonel olarak sporu sürdürdüm. Tekerlekli Sandalye Milli Takımına seçilemeyince hırs yaptım ve sonunda takıma girdim. Bu hırsın sonunda Avrupa şampiyonasına katılarak üçüncülük yaşadım diye konuştu.
     Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları Ahmet Yamaç ve Selçuk Hopan da spora nasıl başladıklarıyla ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Engelleri aşanlar söyleşisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER