Fadimenin ardından Temel de dünyaya geldi

Fadimenin ardından Temel de dünyaya geldi -Trabzonun Arsin Belediyesince yörede unutulmaya yüz tutan Temel, Dursun, Fadime ve İdris isimlerinin yaşatılması amacıyla bir yıl önce başlatılan ödüllü kampanya amacına u


TRABZON (A.A) - Tuncay Bekar - Doğu Karadenizde unutulmaya yüz tutan Temel, Dursun, Fadime ve İdris gibi isimlerin yaşatılması amacıyla Trabzonun Arsin Belediyesince yaklaşık bir yıl önce yeni doğan çocuklara söz konusu isimlerin verilmesi amacıyla bir yıl önce başlatılan ödüllü kampanya amacına ulaştı. İlçede bebeklerine Fadime ve Temel adı veren iki aile Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
     Arsin Belediye Meclisi, yörede geçmişte çok tercih edildiği için simgeleşen ancak son dönemlerde unutulmaya yüz tutan Temel, Dursun, İdris ile Fadime isimlerinin yaygınlaşması amacıyla yaklaşık bir yıl önce belediye sınırları içinde ikamet edip doğacak çocuklarına ilk ya da ikinci isim olarak bu isimleri verecek ailelere Cumhuriyet altını hediye etme kararı aldı.
     İlçenin Yalı Mahallesinde oturan Üzeyir (30) ve Derya (26) Çolak çiftinin yaklaşık 5 ay önce bir kız bebeği dünyaya geldi. Karardan haberdar olan aile çocuklarına Fadime adını verdi.
     Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, ilçede son dönemde adı Fadime konulan tek bebeğe Cumhuriyet altını taktı, ailesine çeşitli hediyeler verdi.Şen, kampanyanın sürdüğünü belirterek, bebek bekleyen ailelere Temel başta olmak üzere yöreye özgü isimler koymaları çağrısında bulundu.
     Aynı mahallede oturan Cemalettin (33) ve Nurcan Tüysüz çifti de 3 ay önce doğan erkek bebeklerine Belediye Başkanının çağrısına uyarak Temel adını verdi. Yunus Emre isimli 3 yaşında bir çocukları daha olan aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Şen, minik Temele Cumhuriyet altını taktı.
     Minik Temelin Arsin Belediyesinde şoför olarak çalışan babası Cemalettin Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede yeni doğan çocuklara Temel, Dursun, Fadime ve İdris isimlerinin konulmamasından yakındı.
     Belediyenin kararını duyduklarını ve kampanyaya katılmak için yeni doğan çocuklarına Temel adını koyduklarını ifade eden baba Tüysüz, Bu isimlerin yörede yaşatılması lazım. Temel güzel isim. Artık yöremizle özdeşleyen isimler çocuklara konulmuyor. Ben başladım, milletin de bu tür isimleri çocuklarına vermesi lazım dedi.
     Anne Nurcan Tüysüz de kampanyayı desteklediğini ifade ederek, bölgede yaşayan ailelerden çocuklarına yöreye özgü isimler koymasını istedi.
    
     -Amacımız bu isimleri yaşatmak-
    
     Belediye Başkanı Erdem Şen ise kampanyayı bir yıl önce başlattıklarını anımsatarak, şöyle konuştu:
     Temel, Dursun, İdris ve Fadime isimlerinin Karadenize mal olduğunu ve uzun süredir bu isimlerin çocuklara verilmediğini gördük. Bu eksiği giderelim ve aileleri çocuk yapmaya teşvik edelim dedik. 2012 ve 2013 yılında doğan çocuklara bu isimleri koyan aileleri Cumhuriyet altını ile ödüllendirelim ve aileye destek olalım dedik. Dediğimizi yapıyoruz ama bu sembolik bir şey. Esas amacımız bu isimleri yaşatmak.
     Kampanyadaki bir başka amacın Temelin kötü fıkralarla anılmasını önleyip, mizahi yönünü, ince zekasını öne çıkarmak olduğunu belirten Şen, Böylece Temele sahip çıkıldığını göstermek de istedik. Kampanya gerekli sesi getirdi ve önce Fadimeyi, sonra da Temeli de bulduk. Aranan Temel bulundu. Biz de kampanya amacına ulaştığı için sevindik. Şimdi Dursun ve İdrisi bekliyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Fadimenin ardından Temel de dünyaya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER