Filyos Kuş Cenneti sergisi

Filyos Kuş Cenneti sergisi


ZONGULDAK (A.A) - Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Zonguldak Şube Müdürlüğünce Filyos Kuş Cenneti konulu fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı.
     Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, il genelinde 296 kuş türünün bulunduğunu, Zonguldakın çeşitlilik bakımından Türkiyede 8. sırada yer aldığını söyledi.
     Kuşların çoğunluğunun Filyos Vadisinde yaşadığını ifade eden Örmeci, şöyle konuştu:
     Bu çeşitliliğin en önemli nedeni, orman, göl, nehir gibi eko sistemlerinin bulunması ve Zonguldakın göç güzergahı üzerinde olmasıdır. Kuş gözlemciliği ülkemizde ve dünyada her geçen gün artmaktadır. Bizde zengin kaynaklarımızın tanıtılmasını istiyoruz. Örneğin ABDde 16 yaş üzeri 69 milyon insan kuş gözlemciliği yapıyor ve bu alanda 23 milyon dolar girdi kullanıldığı görülüyor. Gözlemcilerin en önemli özellikleri eğitim düzeylerinin yüksek olmasıdır. Bölgemize hem gelir sağlamada hem gözlemciliğin faaliyet olmasını istiyoruz. Sergimize destek veren herkese teşekkür ediyorum.
     Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen de sergide fotoğraflarının bulunmasının mutluluk vereci olduğunu belirterek, İki ay önce Zonguldakta Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğa turizminin gelişmesiyle ilgili sempozyum gerçekleştirdik. Sempozyumda ilimizin kuş gözlemciliğine çok uygun bir yer olduğunu anlattık. Bu yıl belirlediğimiz iki kuş çeşidi ile sayı 296ya ulaştı. Bu sayının en önemli kaynağı Filyos Vadisidir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol tarafından sergi gezildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Filyos Kuş Cenneti sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER