Gecekondu Dönüşüm Projesi başladı

Gecekondu Dönüşüm Projesi başladı


KARS (A.A) - Kars Belediye Başkanlığı tarafından Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı.
     Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde ilk etapta yapılacak 702 konut için 180 gecekondunun yıkım çalışmasını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Bozkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında evi yıkılan vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceğini belirterek, TOKİ ile yaptıkları protokol gereği iki mahallede 2 bin 30 konutun yapılmasına karar verildiğini söyledi.
     Konut yapımı için jeolojik etüt, imar planları, yapılacak binaların tekrardan fiziki durumlarına ait projelerinin tamamlandıktan sonra hak sahipleriyle senet imzalandığını anlatan Bozkuş, şunları kaydetti:
     Şimdi ise, tapu devirleri yapılıyor. Bir taraftan ihaleye çıkıldı. İhalede de Atatürk ve Bayrampaşa mahallesinin belli kısımlarında ilk etapta yaklaşık 180 gece kondu konutu yıkılarak, yerine 702 konut yapılacak. 13 Ağustosta ihalemiz var. 180 konutun içleri tamamen boşaltılmış ve sökülmüş. Şimdiyse kalan enkaz kısımlarının sökümüne başlandı. Çok kısa sürede bunları yıkacağız ve 13 Ağustosta hangi firmada bu iş kalmışsa o firma gelecek, kendisine TOKİ tarafından yer teslimi yapılacak ve varsa eksiklikler giderilecek. Temel atma töreni resmi olarak yapılacak.
     Gecekondu bölgesinden çıkan aileler için kiralık ev bularak, kira bedelinin bir kısmını belediye bir kısmını da TOKİnin ödediğini ifade eden Bozkuş, Dolayısıyla 850 hak sahibi var. Hepsinin bir anda şehirde ev araması, kiraya çıkması ister istemez kira fiyatlarını yükseltecek ve ev bulmada sorun yaşatacak. Birinci etapta 702 konut yapılırsa burada evleri kalkacak vatandaşlarımız bu konutlara alınacak ve barınmaları sağlanacak diye konuştu.
     Bozkuş, Listede yer alan 180 gece kondu mutlaka yıkılacak. Şuan bir problemimiz yok. Ev bulmada sıkıntı çeken vatandaşlarımız var. Onlar da ev buldukları an evlerini boşaltacaklar ve yıkılacak dedi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Gecekondu Dönüşüm Projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER