Geçmişten Günümüze Bir Gençlik Hareketi MTTB

Geçmişten Günümüze Bir Gençlik Hareketi MTTB konferansı -MTTB eski başkanlarından Cinisli: -1960lı yıllarda ülke ekonomisi, Avrupa ile yarışıyordu ancak 1960 darbesi bunu engelledi


BİLECİK (A.A) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) eski başkanlarından Rasim Cinisli, 1960lı yıllarda ülke ekonomisi, Avrupa ile yarışıyordu ancak 1960 darbesi bunu engelledi dedi.
     Cinisli, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Geçmişten Günümüze Bir Gençlik Hareketi MTTB konulu konferansta yaptığı konuşmada, üniversite yıllarında okullarına giremediklerini, ideolojik görüşlerin okul hayatını etkilediğini vurguladı.
     27 Mayıs darbesinin Türkiyenin geleceğini engellemek için yapıldığını öne süren Cinisli, şöyle konuştu:
     Her bir darbe ülkeyi en az 50 yıl geriye götürür. 1960lı yıllarda ülke ekonomisi, Avrupa ile yarışıyordu ancak 1960 darbesi bunu engelledi. Demokrat Partinin vermiş olduğu demokratik hizmet gelmiş geçmiş en büyük demokratik harekettir. Dolayısıyla sağlıklı bir demokrasiye ihtiyaç vardır ve bunu şansa bırakmamak gerekir.
     Cinisli, kendisinin genç yaşlardan MTTB hareketin içinde yer aldığını anlattı.
     Gençliğe önem verilmesi gerektiğine işaret eden Cinisli, Bir ülkenin en kıymetli cevherleri gençleridir dedi.
     Bilecik MTTB Başkanı Mücahid Bayrak da Bilecikte MTTB ruhunu tekrar canlandırdıkları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, MTTBnin dışarıdan ihraç edilen ideolojiler ve kelimeler için geçmişte kavga etmediği gibi bugün de kavga etmediğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Bayrak, Cinisliye teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Geçmişten Günümüze Bir Gençlik Hareketi MTTB Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER