Gezici Çanakkale Müzesi Düzcede

Gezici Çanakkale Müzesi Düzcede -Çanakkale ruhunu kente gidemeyen insanlara yaşatmak amacıyla il il dolaşan Gezici Çanakkale Müzesi, Düzceye ulaştı


DÜZCE (A.A) - Çanakkale ruhunu kente gidemeyen insanlara yaşatmak amacıyla başlatılan Çanakkaleden Anadoluya projesi kapsamında il il dolaşan Gezici Çanakkale Müzesi, Düzceye ulaştı.
     Düzce Belediyesinin katkılarıyla Anıtpark alanında açılan gezici müzede, Çanakkale Savaşından kalma silah, kılıç, pusula ve saat gibi 4 bin adet savaş malzemesi bulunuyor.
     Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz Gezici Çanakkale Müzesi, 5 Temmuz Perşembe gününe kadar ziyarete açık olacak.
     Müze Sorumlusu Halil Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale ruhunu kente gidemeyen insanlara yaşatmayı hedeflediklerini vurgulayarak, bu kapsamda gezici müze tırı ile il il dolaştıklarını kaydetti.
     Şu ana kadar 42 şehri dolaştıklarını bildiren Koç, Çanakkaleyi kente gidemeyen vatandaşlarımızın ayağına getirdik. Herkesi oraya taşımamız gerçekten mümkün değil. Onun için gidemeyen vatandaşlarımız kesinlikle gelip müzemizi görsünler dedi.
     Koç, gezici müzede Çanakkale Savaşından kalma silah, kılıç, miğfer, saat ve pusula gibi 4 bin çeşit malzemenin bulunduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gezici Çanakkale Müzesi Düzcede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER