Gıda üretiminde hijyen semineri

Gıda üretiminde hijyen semineri


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Ticaret Odası (KTO) tarafından Gıda üretiminde hijyen konulu seminer düzenlendi.
     KTO Konferans Salonunda düzenlenen seminere il genelindeki market çalışanları katıldı.
     Seminerde konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Solmaz, seminerin güvenli gıda üretim ve tüketimi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
     Gıda hijyeni ve bunun sonucu olarak insan sağlını son derece önemsediklerini kaydeden Solmaz, bu nedenle artık çağın gerektirdiği sağlık ve hijyen konusuna çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
     KTO olarak üzerlerine düşeni yerine getireceklerini ifade eden Solmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği bu eğitimleri, bakanlığımızın yetkili kurumları ile iş birliği içerisinde düzenliyoruz. Göstereceğimiz her çaba, hijyen kurallarına uygun olarak üretilmiş ekmek başta olmak üzere tüm gıda maddelerinin en sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılmasını sağlamak olacaktır şeklinde konuştu.
     Seminerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı Hüseyin Altakhan da katılımcılara gıda üretiminde uyulması gereken hijyen kuralları hakkında bilgi verdi.
     Seminer sonrasında katılımcılara, katılım belgesi verildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Gıda üretiminde hijyen semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER