BAKİAD Başkanı Dikyurt:

BAKİAD Başkanı Dikyurt: -500 milyar dolar ihracat hedefi yolundaki ülkemizde ihracatın hız kesmeden devam edebilmesi için 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması gerekmektedir


BARTIN (A.A) - Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, 500 milyar dolar ihracat hedefi yolundaki Türkiyede ihracatın hız kesmeden devam edebilmesi için 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması gerektiğini söyledi.
     Dikyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek 5084 sayılı teşvik yasasından en fazla ihracatçı firmaların etkileneceğini, kentte de demir çelik, ofis mobilyası, taş ve toprağa dayalı üretim, plastik, tekstil gibi sektörlerde birçok ihracatçı firmanın bulunduğunu belirtti.
     Önceki yıl Bartından 30 firmanın 265 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve özel sektör yatırımlarının da 289 milyon liraya ulaştığına dikkat çeken Dikyurt, şöyle konuştu:
     Ülkemizin ihracatında gerileme yaşanmaması için 5084ün uzatılması gerekmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılı hedefi için başbakanımızın ihracatçılarımızı motive ederek sürekli dile getirdiği 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin olumsuz etkilenmemesini istiyoruz. Bizler konuyu gündeme taşırken kentimizin de kişi başına düşen GSMH ve ilimizin diğer 49 il arasındaki durumunu da ortaya koyarak belini yeni yeni doğrultma aşamasına gelen ilimizin kritik eşikte olduğunu vurguluyoruz. 5084 kapsamında bulunan 49 ilin içinde Bartınımızın 48. sırada olduğunu, milli gelirde Türkiye ortalamasının altında kaldığına dikkat çekerek yasanın uzatılıp uzatılmaması kararında açıkçası başbakanımız tarafından kentimize pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayanın ulusal basında yer alan teşvik uzatılmayacak açıklamaları sanayicilerimizi endişelendirmiştir. Bu açıklamadan sonra işçi çıkarma, fabrikalarını diğer teşvikli illere taşıma ve küçülmeye gitme şeklinde karar alan sanayicilerimizin durumu ayrıca ilimiz ekonomisini tedirgin etmiştir. İlimizde bir kişinin bile işinden olmasını istemiyoruz. Tek derdimiz Bartının her alanda kalkınması ve gelişmesidir
     Bartın il genelinde sadece tekstil sektöründe istihdam edilen 6 bine yakın işçinin yüzde 70ini kadınların oluşturduğuna da dikkati çeken Dikyurt, Tekstilde istihdam edilen kadınlarımız bir yandan ailelerinin ekonomisine katkıda bulunurken diğer yandan da ekonomik bir imkana da sahip olarak kendilerine olan güveni artmıştır. 5084ün uzatılmaması halinde en fazla kadınlarımız mağdur olacaktır. Kadınlarımızın aile ve ülke ekonomilerine katkıları kesintiye uğramadan devam ettirilmelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber BAKİAD Başkanı Dikyurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER