Girişimcilik Konseyi Stratejisi Çalıştayı

Girişimcilik Konseyi Stratejisi Çalıştayı -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: (1) -Girişimcilik Konseyinin yapısı, Türkiyede kamudan, özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından farklı kurumların ortak hedefler doğrultusunda


BOLU (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Girişimcilik Konseyinin yapısının Türkiyede kamudan, özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından farklı kurumların ortak hedefler doğrultusunda, harmoni içinde çalışmasının en önemli örneklerinden birisi olduğunu söyledi.
     Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Abanttaki bir otelde düzenlenen Girişimcilik Konseyi Stratejisi Çalıştayında yaptığı konuşmada, çalıştayın sorunlara stratejik yaklaşım ve ortak akılla yaklaşılması konusunda bilgi verdiğini anlattı.
     Ortak akıl ve stratejik yaklaşımla hareket edilmesinin problemlerin çözümünü kolaylaştırdığına dikkati çeken Ergün, Türkiyede son yıllarda oluşturduğumuz güven ve istikrar ortamının belki de en değerli sonuçlarından birisi budur. Artık hem özel sektör hem de kamu kurumları, orta ve uzun vadeli stratejik planlar yapabilmektedir. Orta ve uzun vadeli plan yapabilmek için ortamın gerçekten müsait olması lazım, bugünkü yapımız iç ve dış çevrelerdeki durumumuz, güçlü ve zayıf yönlerimizi sağlıklı şekilde analiz etmemize imkan vermektedir diye konuştu.
    
     -Bu tohumlardan çok büyük mahsuller toplayacağımıza eminim-
    
     Stratejik planların politika belirlerken sıklıkla kullanıldığını vurgulayan Ergün, eğitimde, turizmde, ulaştırmada, ihracatta, bilgi toplumu gibi alanlarda bölge ve sektör bazında stratejik planlar hazırlanarak uygulandığını bildirdi.
     Bakanlık olarak sanayi stratejisi, KOBİ stratejisi, sektörel strateji belgeleri gibi stratejileri hayata geçirmeye başladıklarını anımsatan Ergün, şöyle devam eti:
     Bir kısmını geçirdik, bir kısmının da hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu planlar şimdi toprağa ektiğimiz tohumlar gibi. Önümüzdeki dönemde bu tohumlardan çok büyük mahsuller toplayacağımıza eminim. 2011 yılında uygulamaya başladığımız KOBİ Strateji Belgesinin hedeflerinden birisi, Girişimcilik Konseyinin kurulmasıydı. KOBİ Strateji Belgesinin bir sonucu olarak bu konsey ortaya çıktı. Bu konseyin otaya çıkması, Girişimcilik Strateji Belgesini doğurmuş oldu. Birbirini tetikleyen unsurlar devreye giriyor.
     2012 yılının başında kurduğumuz, kamudan ve özel sektörden 32 farklı kurumun temsilcilerinin yer aldığı bu konsey, girişimcilik alanında çok önemli çalışmalar yapmıştır. Girişimcilik Konseyinin yapısı, Türkiyede kamudan, özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından farklı kurumların ortak hedefler doğrultusunda, bir harmoni içerisinde çalışmasının en önemli örneklerinden birisidir.
     Geleceğimiz noktada konseyin girişimcilik konusunda yapacağı çalışmaları daha sistemli hale getirmek için yol haritasına ihtiyaç vardı. Çalıştay işte bu yol haritasını, girişimcilik stratejisini hazırlama konusunda çok önemli bir başlangıç noktasıdır.
    
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Girişimcilik Konseyi Stratejisi Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER