Gönül Elçileri projesi, Vanda tanıtıldı

Gönül Elçileri projesi, Vanda tanıtıldı -Vali Karaloğlu: Vanda 7 bin 500 gönül elçisine ulaşmak istiyoruz


VAN (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri projesi, Vanda tanıtıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen projenin tanıtım toplantısı, kent merkezinde bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, kentte 4 bin engelli, bin 337 ağır derecede yoksul aile ile 2 bin 76 yetim ve öksüz aile bulunduğuna dikkati çekerek, toplumsal kalkınmanın sağlanması için el birliği, güç birliği ve gönül birliği yapmanın şart olduğunu söyledi.
     Yardıma muhtaç insanlara el uzatılmasının amaçlandığı projenin önemini anlatan Karaloğlu, koruyucu ailelikte esas amacın, sıcak aile ortamından uzak olan çocukların böyle bir ortama kavuşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.
     Karaloğlu, proje kapsamında kentte koordinasyon merkezi kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     İnancımız, kültürümüz ve medeniyetimiz; yetime, öksüze, fakire, engelliye ve muhtaca el uzatmayı emreder. Osmanlı medeniyetini asırlarca ayakta tutan, ülke genelinde kurduğu 26 binden fazla vakıfla hem insanlara hem de hayvanlara hizmet etmesidir. Her birimiz birer gönüllüyüz, birer gönül elçisiyiz. Gönül elçileri olarak gönüller yapmak, gönüller kazanmak, kırgın gönülleri tamir etmek üzere burada toplandık.
     Gönüllü elçisi olmak için zengin olmanın şart olmadığını vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:
     Sahip olduğumuz zamanı, deneyimi, beceriyi ve kaynakları ihtiyaç sahipleri olan öksüz, yetim çocuklara, kadınlara, yaşlılara, engellilere, şehit ve gazi ailelerine, yoksul ailelere ve insanlara ulaştırmak için gönül elçisi oluyoruz. İmkanı olan, imkanını, zamanı olan zamanını, emeği olan emeğini paylaşır. Önemli olan bu yolda gayret etmek, bu yolda çaba sarf etmektir. Bu anlamda Vanda 7 bin 500 gönül elçisine ulaşmak istiyoruz. Her aileyi bir gönül elçisine zimmetlersek o zaman Vanda yaşam daha da güzel olacaktır.
     Projenin Van koordinatörlüğünü yürüten Vali Karaloğlunun eşi Sevim Karaloğlu da kentte yüzlerce, binlerce insanın yardıma muhtaç olduğuna işaret ederek, Bizler çok şeyi değiştirmek, ihtiyacı olan yüzlerce, binlerce insanımıza el uzatmak için bir aradayız. Bir kişiye, iki kişiye el uzatmamız neyi değiştirir- demeyeceğiz. Her yetimi, her yaşlıyı, her engelliyi birer deniz yıldızı olarak görecek ve onlara sahip çıkacağız. O zaman göreceğiz ki o insanlar için, o kardeşlerimiz, o evlatlarımız için çok şey değişecektir dedi.
     Toplantı, projeyle ilgili sunumların yapılmasının ardından son buldu.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Emre Ilıkan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi, Vanda tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER