Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile

Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı -Kocaeli Valisi Ercan Topacanın eşi Sevim Topaca: Herkesi gönül elçisi olmaya davet ediyorum


KOCAELİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topacanın eşi Sevim Topaca, Gebze Kaymakamı Salih Karabulutun eşi Fatma Karabulut, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşkerin eşi Ragibe Köşker ile çok sayıda davetli katıldı.
     Toplantıda konuşan Sevim Topaca, Gönül Elçileri projesinin aralık ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Fatma Şahin önderliğinde başlatıldığını hatırlatarak Osmanlıdan gelen vakıf kültürü yeşertmek isteniliyor. Huzurevinde veya engelli bir çocuğa kayıtlı gönül elçisi olarak devamlı o kişinin yanında olabilirsiniz. Sizin çocuklarınız iyi şartlarda yaşayabilir. Ancak bu durumlarda olmayan çocuklara gönül elçiliği ile bu ortamı sağlamak istenmektedir. Anne ve aile sıcaklığını vermek için gönül elçisi olun. Bir kereye değil sürekli yanlarında olun. Bütün insanlar mutlu olsun ki daha aydınlık bir ülke olsun şeklinde konuştu.
     Gebzenin bu projeye önemli ölçüde destek olacağına inandığını belirten Topaca, Herkes koruyucu aile olamaz. Ailedeki tüm üyelerin rızasını almak gerekir. 0-4 yaş arasındaki çocuklar çok önemlidir. Gönül elçisi olabilirsiniz. Herkesi gönül elçisi olmaya davet ediyorum ifadesini kullandı.
     Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşkerin eşi Ragibe Köşker de projeye herkesin destek vermesi gerektiğini anlatarak, koruyucu ailedeki amacın yetim ve kimsesiz çocukları, gönüllü anne baba veya aile ortamında yetiştirilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından Sevim Topacaya, Ragibe Köşker tarafından GESMEK kurslarında yapılan tablo ve çiçek hediye edildi.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER