Güvenlik Kameralarının Etkin Kullanımı ve Delil

Güvenlik Kameralarının Etkin Kullanımı ve Delil Toplama Teknikleri -Konuyla ilgili Sivas Emniyet Müdürlüğünde eğitim programı düzenlendi


SİVAS (A.A) - Sivas Emniyet Müdürlüğünde Güvenlik Kameralarının Etkin Kullanımı ve Delil Toplama Teknikleri konulu eğitim programı düzenlendi.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen eğitim programı, Muzaffer Çetin Konferans Salonunda başladı. Eğitim programının açılış töreninde konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Mergen, suçlarla karşılaşıldığında veya bir müracaat alındığında ilk başvurulan kaynaklardan birisinin teknolojik gelişmeye paralel olarak güvenlik kameraları olduğunu belirtti.
     Suçların çözümü için güvenlik kameralarından alınan görüntülerin bazen net olmadığını veya daha değişik sıkıntılar olduğunu ifade eden Mergen, Delil elde etmek için görüntüleri kriminale ve laboratuvarlara gönderiyorduk. Bu eğitimi alan arkadaşlar daha uzman ve profesyonel bir şekilde görüntüleri alıp inceleyebilecekler. Delil olarak bunu belki kullanmayacağız ama bu elde ettiğimiz görüntüler, ön çalışmada bize yön gösterecek dedi.
     Çabuk müdahale edilmesi gereken cinsel suçlar, mala zarar verme ve hırsızlık gibi olayların güvenlik kameraları sayesinde kolay bir şekilde aydınlatılabildiğini kaydeden Mergen, eğitim alan personelin bu olaylarda daha seri davranacaklarını söyledi.
     Güvenlik kameralarının yerleştirileceği yerler konusunda zaman zaman kurumlarından destek istendiğini belirten Mergen, Bu eğitimden sonra bu destekler daha profesyonel şekilde verilecek. Bu çalışmaya katkı sağlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Eğitimci Turgay Topbaş ise eğitim süresince kursiyerlere teknolojinin gelişmesiyle birlikte değişen güvenlik kamera sistemleri hakkında bilgi verileceğini, her türlü görüntüye ulaşabilme ve görüntü verilerinde inceleme yapma becerisi kazandırılacağını söyledi.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu ile ilçelerde görev yapan 40 polisin katıldığı eğitim programı, 15 Şubata kadar sürecek. 40 saatlik eğitim programı sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Güvenlik Kameralarının Etkin Kullanımı ve Delil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER