Havacılıkta Türkiyenin Dünü, Bugünü ve Yarını

Havacılıkta Türkiyenin Dünü, Bugünü ve Yarını -THY Genel Müdürü Kotil: -Kasamızda, 1,8 milyar dolar paramız var. Şirketimiz artık para biriktiriyor -2023 yılında çok daha iyi bir yerde olacağız. Hedefimiz dünyanın bi


RİZE (A.A) - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THYnin kasasında 1,8 milyar dolar parası olduğunu ve şirketin artık para biriktirdiğini söyledi.
     Kotil, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen, Havacılıkta Türkiyenin Dünü, Bugünü ve Yarını konulu konferansta yaptığı konuşmada, dünyada havacılık sektörüne yetecek kadar yolcu olmadığını, yolcudan daha çok uçak seferi düzenlendiğini belirtti.
     Osmanlının ticari hayatında büyük önem verdiği ahilik sisteminin havacılık sisteminde uygulanmasının mümkün olmadığını ifade eden Kotil, Bizim, benden aldın, git diğerinden de al deme şansımız yok. THYnin böyle diyerek var olma şansı yok dedi.
     Kotil, THY olarak biri bizi hesaba çekmeden, kendimizi hesaba çekiyoruz diyerek, şöyle devam etti:
     Her gün, uçak zamanında kalktı mı, hangileri eksik kalktı, neler eksik oldu diye kendimizi hesaba çekiyoruz. Ben kendimi her gün hesaba çekersem, kimse beni hesaba çekemez. Kendini hesaba çek, malı kendine satıyormuş gibi hareket et, o zaman başkasının senden daha iyi yapma şansı yok. Malı ucuz ve kaliteli satıyoruz. Günde 25 saat çalışıyoruz. Devraldığımızda yıllık 1,8 milyar dolar işlem hacmimiz vardı. Artık yıllık 8,1 milyar dolarlık hacmimiz var. Bu yıl ilk dokuz ayda 601 milyon dolar karımız var.
     Kotil, 92 ülke, 209 şehir ve 211 hava alanına uçtuklarını vurgulayarak, 42 yeni noktaya uçuş için çalışmalarımız devam ediyor. 35 büyük yeni uçak alım çalışmamız devam ediyor. Kasamızda, 1,8 milyar dolar paramız var. Şirketimiz artık para biriktiriyor. Yüzde 30luk bir büyüme gerçekleştirdik diye konuştu.
     Coğrafi özelliklerden doğan avantajları da iyi kullandıklarına dikkati çeken Kotil, Bunun yanında yıllık 100 milyon dolar bizi tanısınlar ve sevsinler diye harcama yapıyoruz. Kazancımızın yanında bu oranın çok olmadığını düşünüyoruz. Çok dikkatli çalışıyoruz. 2023 yılında çok daha iyi bir yerde olacağız. Hedefimiz dünyanın bir numarası olmak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı/Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Havacılıkta Türkiyenin Dünü, Bugünü ve Yarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER