Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın: Hedefimiz, hastanemizi tam teşekküllü bir bölge hastanesi konumuna getirmektir


TRABZON (A.A) - Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Aydın, hedeflerinin, hastaneyi tam teşekküllü bir bölge hastanesi konumuna getirmek olduğunu söyledi.
     Başhekim Aydın, hastanede hizmete giren cihazları kamuoyuna tanıtmak amacıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye yeni kurulan ve sağlık taramasına başlanılan en önemli cihazlardan birinin tomografi olduğunu belirtti.
     Cihazla ilgili bilgiler veren Başhekim Aydın, Hastanemizde EMG cihazı da kuruldu. Bu cihaz sayesinde sinir uçlarında sinir sıkışması olup olmadığını, özellikle şeker hastalığına bağlı olarak sinir uçlarında oluşabilecek hasarların ve kaslarda oluşan hastalıkların tespitini rahatlıkla yapabiliyoruz. Nöbete bağlı hastalıkların teşhisi için önemli olan EEG cihazı da hastalarımızın hizmetine sunuldu. Görme kusurlarını tespit eden başka bir cihazımız daha hizmete girdi dedi.
     Başhekim Aydın, Dobler ve EKO cihazının hizmette olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bundan sonra laparoskopi aracılığıyla açık ameliyat yerine kapalı ameliyata geçilecek. Hastanemizde artık solunum fonksiyon testi yapılabilecek. Fizik tedavi ünitemizde pasif egzersizlerle ve özellikle felçli hastaların tedavisinde ve iyileştirme çalışmalarında son derece modern cihazlarımız mevcut. Kulak, burun boğaz doktorumuzun kullandığı endoskopik bir cihazla burundan girilerek kamera ile kafanın içi rahatlıkla görüntülenebiliyor.
     Yoğun bakım ünitesinin ise yaklaşık bir ay içinde hizmete açılmasının planlandığını anlatan Aydın, şöyle devam etti:
     Bu ünitede kullanacağımız monitörler en geç 10 gün içinde tarafımıza teslim edilecek. 12 adet yoğun bakım ünitesi yatağı geldi. Yoğun bakım hasta monitörleri geldiği zaman en geç bir ay içinde yoğum bakım ünitesini hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Görme alanıyla ilgili olarak yeni gelen cihaz, özellikle yaşlı hastalarda, katarakta ve görme bozukluğu olanların tanı ve tedavisinde yardımcı olacak. Diş polikliniğini modernize etmek için de çalışmalarımız var. Yeni röntgen cihazımız gelecek. İlerleyen dönemlerde ise acil servise üçüncü bir röntgen cihazı kurulacak.
     Ayrıca artroskopi denilen ve dizi açmadan iki delikle diz ameliyatlarında kullanılan yeni bir cihazımız gelecek. Böylece diz ve kalça ameliyatlarında açık ameliyat yerine kapalı ameliyat yöntemine geçeceğiz. Hedefimiz, hastanemizi tam teşekküllü bir bölge hastanesi konumuna getirmektir. Hastalarımızı komşu il veya ilçelere sevk etmek yerine hastanemizde tedavi etmeyi amaçlıyoruz.
    
     Muhabir: Muhammet Taş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER