Havadis Yüz Yıl Önce sergisi açıldı

Havadis Yüz Yıl Önce sergisi açıldı


EDİRNE (A.A) - Türk basınının yüz yıl önceki haberlerinin yer aldığı Havadis Yüz Yıl Önce sergisi, Edirnede açıldı.
     Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayındaki serginin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, serginin daire başkanlığı bünyesindeki Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğünce hazırlandığını söyledi.
     Serginin tarihin bilinmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Şen, Tarihimizi bilmeden günümüzü anlamamız ve geleceğimize yön vermemiz mümkün değil. Tarihimizin çok önemli dönemeçlerinin yüzüncü yıllarını kutlamaya hazırlanıyoruz. Çanakkale Savaşlarının, siyasi ve uluslararası sıkıntılarımızın yüzüncü yıl dönümleri 2015de kutlanacak diye konuştu.
     Şen, 1913 yılında yayınlanan gazete ve dergilerin yer aldığı sergiyi, önümüzdeki yıl 1914 yılındaki yayınlarla güncellemek istediklerini kaydetti.
     Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu da serginin üniversite öğrencilerine yeni ufuklar açacağını aktardı.
     Protokol üyeleri ve öğrenciler, konuşmaların ardından açılışı yapılan sergiyi gezdi.
     Dönemin, İkdam, Tanin, Teminat, Sabah, Vazife, Hikmet, Tasvir-i Efkar, Serbesti ve Alemdar gibi yayın organlarından seçilen 180 kupürün yer aldığı sergi, 5 Nisana kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Havadis Yüz Yıl Önce sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER