Hayat Boyu Öğrenme Programı

Hayat Boyu Öğrenme Programı -Elazığdan 12 öğrenci ve 2 öğretmen, program çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında staj için Slovenyaya gitti


ELAZIĞ (A.A) - Elazığdan 12 öğrenci ve 2 öğretmen, Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında staj için Slovenyaya gitti.
     Keban Çok Programlı Lisesi Müdürü Murat Akgeyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında okullarınca hazırlanan ve yürütülen AB Ülkelerinde Otomasyon Sistemleri ve Fabrikalarda Staj adlı proje çerçevesinde, 24 Mart-20 Nisan arasında Slovenyanın Ptuj kentinde staj programı düzenleneceğini söyledi.
     Mesleki eğitim gören 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı proje kapsamında, okullarından 5, Elazığ Gazi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinden 4, Elazığ Ticaret Meslek Lisesinden 3 olmak üzere 12 öğrenci ile 2 öğretmenin Slovenyaya gittiğini belirten Akgeyik, Öğrencilere öncelikle 160 saatlik dil kursu düzenlenmiştir. Öğrencilere otomasyon sistemleri konusunda 9 ana başlık altında 2 hafta boyunca 60 saatlik teorik bilgi aktarılacak ve aynı sürede fabrikalarda staj imkanı sunulacaktır. Ayrıca hafta sonları kültürel programlar gerçekleştirilecektir dedi.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hayat Boyu Öğrenme Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER