Hayatın Armağanı Kayseride

Hayatın Armağanı Kayseride


KAYSERİ (A.A) - Memorial Sağlık Grubu ve Club Bypass öncülüğünde başlatılan Hayatın Armağanı projesi Kayserida tanıtıldı.
     Türkiyenin ünlü isimlerinin kalpli yastıklara yaptıkları tasarımlar ve verdiği mesajlarla kalp sağlığının öneminin vurgulandığı proje kapsamında Kayseri Park Alışveriş Merkezinde etkinlik düzenlendi.
     Memorial Kayseri Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Levent Atay, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
     Türkiyede kalp hastalarının yaşı giderek düşüyor. Kalp krizi geçirenlerin ortalama yaşı 35- 65 oldu. Ülkemiz, 50 yaş altı kalp krizine bağlı ölümlerde Avrupa birincisi. Kalp krizinde en önemli faktörlerden biri de sigara kullanımı. Sigara içen kadınlar, içmeyenlere göre 2-6 kat daha fazla kalp krizi geçirme riski taşıyor. Evde ya da işte sigara dumanına maruz kalmak bile kalp hastalığı riskini yüzde 25-30 artırıyor. Türkiye, özellikle kadınlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler konusunda Avrupada en ön sıralarda yer alıyor. Toplumsal olarak kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratıp, bu ürkütücü tabloya bir son verilmesi için bir araya geldik. Birbirinden değerli isimlerin projemize destek vermesi bizim için çok gurur verici. Kalplerimiz hayatın armağanı, ona iyi bakın.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Hayatın Armağanı Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER