Hayatın Armağanı projesi hayata geçiriliyor

Hayatın Armağanı projesi hayata geçiriliyor -Kalp hastalıklarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen projeye ünlü isimler de destek veriyor


ANTALYA (A.A) - Sağlıkyaşam konusunda toplumu bilinçlendirmek için sosyal sorumluluk projelerine öncülük eden Memorial Sağlık Grubu, Club Bypass öncülüğünde hayata geçirilen Hayatın Armağanı projesi, Türkiyede her yıl giderek artan kalp hastalıklarına dikkat çekerek, kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
     Kalp sağlığı konusunda insanları bilinçlendirme projesi, Memorial Antalya Hastanesinin katkılarıyla hayata geçiriliyor. Hayatın Armağanı sosyal sorumluluk projesine birçok ünlü isim destek veriyor. Türkiyenin ünlü isimleri, bypass ameliyatı sonrası hastaların bir süre göğüs kafeslerini darbelere karşı korumak için taşıdıkları kalpli yastıklara yaptıkları tasarımlar ve verdikleri mesajlarla, kalp sağlığının önemini vurguluyor.
     Projeyle toplumda kalp sağlığı konusunda duyarlılığın artırılması ve kalp hastalıklarından korunmak için alınması gereken önlemler konusunda toplum bilinci oluşturulması hedefleniyor.
     Antalya Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, Tabip Odası Başkanı Dr. Can Ertürk, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü ve Club Bypass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Memorial Antalya Hastanesi ve Memorial Lara Tıp Merkezi Direktörü Dr. Sevim Şuekinci ve Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünden Op. Dr. Tamer Bakalımın katılımıyla Terracity Alışveriş Merkezinde açılışı yapılan Hayatın Armağanı sergisi, 25 Ocak 2013 Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.
     Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü ve Club Bypass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, projenin amacının Türkiyede her geçen gün artan kalp hastalıklarına karşı insanlarda bilinçlendirmeyi sağlamak olduğunu söyledi. Türkiyede kalp hastalıkları yaşı giderek düştüğünü ve kalp krizi geçirenlerin ortalama yaşının 35-65 olduğunu ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:
     Ülkemiz 50 yaş altı kalp krizine bağlı ölümlerde Avrupa birincisi. Kadınların kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski erkeklerle eşit düzeyde ancak menopoz dönemindeki kadınlarda risk oranı artıyor. Kalp krizinde en önemli faktörlerden biri de sigara kullanımı. Sigara içen kadınlar içmeyenlere göre 2-6 kat daha fazla kalp krizi geçirme riski taşıyor. Evde ya da işte sigara dumanına maruz kalmak bile kalp hastalığı riskini yüzde 25-30 artırıyor. Türkiye, özellikle kadınlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler konusunda Avrupada en ön sıralarda yer alıyor. Toplumsal olarak kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratıp, bu ürkütücü tabloya bir son verilmesi için bir araya geldik. Birbirinden değerli isimlerin projemize destek vermesi bizim için çok gurur verici. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kalplerimiz hayatın armağanı, ona iyi bakılmalı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hayatın Armağanı projesi hayata geçiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER