Hemofili Hastalığı ve Güncel Yaklaşımlar toplantısı

Hemofili Hastalığı ve Güncel Yaklaşımlar toplantısı yapıldı


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi, Türkiye Hemofili Derneği ve Ulusal Hemofili Konseyi tarafından Hemofili Hastalığı ve Güncel Yaklaşımlar konulu toplantı yapıldı.
     AİBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantının moderatörlüğünü AİBÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Erol Kısmet ve Prof. Dr. Nimet Kabakuş yaptı.
     Toplantının açılışında konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Tıp Fakültesinin bölge illeri kapsamında her geçen gün etkinliğini arttığı belirtildi. Bu toplantının, etkinliğin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Coşkunun bu tür toplantıların Tıp fakültesi öğrencilerine de yol gösterdiğine inandığını vurguladı.
     Toplantıda Dernek Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Hemofili hastalarında güncel tedavi yaklaşımları AİBÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Demircioğlunun ise Hemofili hastalığı nedir- konulu birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, hemofili hastalığı hakkında güncel bilgiler aktarılırken, ömür boyu süren ve hastaların yaşamlarını kısıtlayıcı özellikleri olan hemofilinin tedavi yöntemlerindeki güncel yaklaşımlar katılımcılarla paylaşıldı.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Hemofili Hastalığı ve Güncel Yaklaşımlar toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER