Her Mevsim Karadeniz projesinin protokolü imzalandı

Her Mevsim Karadeniz projesinin protokolü imzalandı


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Her Mevsim Karadeniz projesinin protokolünün imzalandı.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Trabzon ve Rizede belirlenen bölgelerin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla proje yürütüldüğü belirtildi.
     Bölgede eksikliği duyulan kış turizminin canlandırılması ve buna yönelik ulusal ve uluslararası yatırımların artmasını sağlamak amacıyla altyapı araştırma faaliyetlerini yürütmek ve bölgenin her mevsim turizmine açık olduğunu tanıtım faaliyetleri ile turizm aktörlerine duyurmayı amaçlayan projenin protokolünün, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hakan Gürhan ve ihaleyi kazanan Ankon Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Müderrisoğlu tarafından imzalandığı vurgulanan açıklamada, Hacısalihoğlunun şu ifadeleri yer aldı:
     Bölgede turizm yatırımlarının gelişmesine önem vermek amacıyla hazırlanan proje önemli bir çalışma olacak. Her Mevsim Karadeniz Projesi, bölgemizde yatırım yapılabilecek yerlerin araştırılmasını içeriyor. Ovit, Uzungöl, Sera Gölü ve Haçka Yaylasındaki turizm alanlarının tespiti ve bu bölgelerde yapılabilecek turizm yatırımlarının neler olabileceği gibi geniş kapsamlı bir fizibilite raporu hazırlanacak. Burada özellikle odaklandığımız konulardan bir tanesi de kış turizminin geliştirilmesine yönelik yatırım imkanlarının neler olabileceği ve yine kış sporları paralelinde bölgede hangi projelerin harekete geçirilmesidir.
     Açıklamada, 18 ay süreli projenin maliyetinin 400 bin lira olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Her Mevsim Karadeniz projesinin protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER