Hobi karpuzu 30 kiloya ulaştı

Hobi karpuzu 30 kiloya ulaştı -Bigadiçte hobi amaçlı meyve ve sebze üreten bir kişinin bu yıl ilk kez denediği karpuzlardan birinin ağırlığı 30 kilograma çıktı


BALIKESİR (A.A) - Bigadiçte, hobi amaçlı meyve ve sebze üreten Cemal Çolakoğlunun bu yıl ilk kez denediği karpuzlardan birinin ağırlığı 30 kilograma ulaştı.
     Bigadiçin Balatlı köyü yolunda hobi olarak şeftali gibi bazı meyve türlerinin yetiştiriciliğini yapan Çolakoğlu, bahçesinde küçük çaplı bazı sebze çeşitlerini de üretiyor.
     Bu yıl hobi olarak ilk kez karpuz eken Çolakoğlunun, kendi tüketebileceği kadar az sayıda ürettiği karpuzları, beklediğinin üzerinde ağırlığa ulaştı.
     Karpuzların fazla büyümesinin kendisini de şaşırttığını dile getiren Çolakoğlu, Asıl işim esnaf. Bigadiç Ovası çok verimli olduğunu iyi bildiğim için deneme amaçlı karpuz ektim. Karpuzlarda suni veya hayvansal gübre kullanmadık. Sadece çapalama ve sulama yaptık. Özellikle birinin ağırlığı 30 kiloya ulaştı. Diğerleri de buna yakın ağırlıkta diye konuştu.
     Çolakoğlu, gelecek yıl aynı karpuzlardan ekmeye devam edeceğini belirterek, daha büyük ve ağırlıkta olanlarını elde etmeye çalışacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Hobi karpuzu 30 kiloya ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER