Hücre Ölümü Araştırma Teknikleri 2nci Teorik

Hücre Ölümü Araştırma Teknikleri 2nci Teorik Kursu başladı -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: Üniversitemizin böyle bir kursa ev sahipliği yapmasından dolayı onur duyuyorum


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Hücre Ölümü Araştırma Teknikleri 2nci Teorik Kursu başladı.
     ESOGÜden yapılan açıklamada, Hücre Ölümü Araştırma Derneği (HÖAD) ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı işbirliğiyle ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Hücre Ölümü Araştırma Teknikleri 2nci Teorik Kursu düzenlendi.
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kursun açılışında yaptığı konuşmada, insanlığın edindiği bilgi birikiminin her iki buçuk yılda bir katlandığını, sağlıkta ise bu sürecin daha da hızlı olduğunu belirtti.
     Bilgiye sahip olan ülkelerin dünyada başı dik, söz sahibi ve onurlu konumda olduklarını ifade eden Prof. Dr. Gönen, şunları kaydetti:
     Ülke olarak 2023 yılı hedefimize de ancak bilgiye sahip olarak ve onu etkin bir biçimde kullanarak ulaşabiliriz. Disiplinler arası yönü olması dolayısıyla bu kursu önemsiyoruz. Ayrıca üniversitemizin böyle bir kursa ev sahipliği yapmasından dolayı onur duyuyorum.
     Hücre Ölümü Araştırma Derneği (HÖAD) Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Koçtürk de, hücrenin yaşama veya ölme kararı almasının sağlık açısından çok önemli olduğunu, çeşitli önemli hastalıkların tedavi edilebilmesinin bu mekanizmaların manipüle edilmesiyle mümkün olabileceğini bildirdi.
     ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin İlhan da, kurs aracılığıyla, hücreye değişik disiplinlerden bakan bilim insanlarının 2 gün boyunca bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşacaklarını belirterek HÖADa da kursu düzenlediği için teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından HÖAD Başkanı Prof. Dr. Koçtürk, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlhana teşekkür belgesi verdi.
     Daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmezin Apoptozis (Programlanmış Hücre Ölümü) konulu sunumuna geçildi.
     Hücre Ölümü Araştırma Teknikleri 2nci Teorik Kursu yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Ekip/Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hücre Ölümü Araştırma Teknikleri 2nci Teorik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER