II. Uluslararası Gıda Ar

II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı yarışması -TİM tarafından düzenlenen yarışma haziran ayında İzmirde yapılacak -Başvuruları 1 Nisan 2013e kadar www.timgidaarge.org adresinden yapılabilecek


İZMİR (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) gıda sektöründe yaratıcı fikirlerin ortaya çıkaılması amacıyla hayata geçirdiği Gıda Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında düzenlenen II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı yarışması haziran ayında İzmirde gerçekleştirilecek.
     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Eli Alharal, yaptığı yazılı açıklamada, TİMin, gıda sektöründe yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması, tarıma dayalı sanayide hayata geçmesi amacıyla yürüttüğü Gıda Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında, bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmanın, uluslararası boyutta yapılacağını belirtti.
     Alharal, Türkiyenin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine, Türk gıda sektörü olarak inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla 55 milyar dolarlık katkı yapmak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu seneki yarışmayı uluslararası platformda yapacağız. Bu sebeple, Hollanda gibi tarım ve gıda endüstrisinde Avrupada ikinci olan bir ülkenin tarım ve gıda alanında başarılı ve geniş kapsamlı çalışmalar, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi ile bilimsel ortaklık kurduk. Bir diğer bilimsel ortağımız ise geçen yıl olduğu gibi Ege Üniversitesi oldu. Türkiye, Avrupa Birliği, Amerika ve Uzakdoğudaki üniversitelere, araştırma ve bilim merkezlerine, yüksek okullara, enstitülere proje çağrısı yaptık. TİM, 2023 İhracat Stratejisi çerçevesinde, Gıda Ar-Ge Proje Pazarı çalışması ile üniversite-özel sektör işbirliğini maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Projeler, 03-04 Haziran 2013 tarihlerinde İzmirde, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayanın himayelerinde, sektörün önde gelen temsilcilerinin ve sanayicilerin de katılacağı büyük bir organizasyonla yarışacaklar. Başarılı olan projeler ödüllendirilecek ve hayata geçirilebilme fırsatı yakalayacak
     Gıda Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasına proje başvurularının 1 Nisan 2013e kadar www.timgidaarge.org adresinden yapılabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber II. Uluslararası Gıda Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER