İlmihal Yarışmasına görme engelliler de katılabilecek

İlmihal Yarışmasına görme engelliler de katılabilecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Ahlak, Kültür ve Çevre (AKÇEVRE) Derneğinin destek verdiği ve Türkiyede merkezi sınav sistemi ile aynı gün ve aynı saatte yapılacak İlmihal Yarışmasına görme engellilerin de katılabileceği bildirildi.
     AKÇEVRE Derneği yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada, ilmihal okuma yarışması kapsamında gelen talepler doğrultusunda görme engellileri de sınava dahil ettiklerini belirtti.
     Engelliler için sınavda kabartmalı kitapçık verileceği ifade edilen açıklama şöyle:
     Çevremizde görme engelli kardeşlerimiz varsa lütfen yarışmaya teşvik edelim. Amacımız daha çok istekli insana ulaşıp temel İslami bilgilerin öğrenilmesidir. Yarışmaya katılan katılmayan herkese kitap vermek gibi bir niyetimiz yok çünkü bu aynı zamanda daha çok ağaç kıyımı, çevreye daha çok zarar demektir. Gönlümüz buna razı değil. Ayrıca herkese kitap verip kitabı okutamadıktan sonra onun da bir anlamı olmaz. Bu yüzden sayıya takılmadan kaliteli bir kitap okuma yarışması peşindeyiz.
     Başvuruların 12 Nisanda sona ereceği yarışmanın, Ömer Nasuhi Bilmenin Büyük İslam İlmihali adlı kitabından yapılacağı ve 18 Mayıs günü Türkiyede aynı anda 100 sorulu test şeklinde gerçekleştirileceği açıklandı.
     Yarışma sonucunda hem Türkiye hem de il bazında dereceye girenlere ödül verileceği kaydedildi.
     Yarışmaya katılmak isteyenlerin www.ufkayolculuk.com adresindeki başvuru kayıt formundan Görme Engelliyim seçeneğini işaretleyerek başvuru yapılabilecekleri belirtildi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İlmihal Yarışmasına görme engelliler de katılabilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER