İpekyolu Belediye Başkanları Forumu

İpekyolu Belediye Başkanları Forumu -Program kapsamında tarihi Antep Kalesinde ses, ışık ve havai fişek gösterisi yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte düzenlenen, İpekyolu Belediye Başkanları Forumu kapsamında tarihi Antep Kalesinde, ses, ışık ve havai fişek gösterisi yapıldı.
     Gösteri çerçevesinde, foruma katılacak İpekyolundaki ülkelerin bayrakları, kalenin surlarına yansıtıldı, kültürlerini tanıtan simgeler müzik eşliğinde sergilendi. İpekyolunda ilerleyen bir deve kervanına da yer verilen etkinlikte, Gaziantep ile özdeşleşen Çingene Kız mozaiği de surlara yansıtıldı, havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, gösteriyi muhteşem olarak niteledirdi.
     Asyadan gelen yabancı konukların da aynı görüşleri dile getirdiğini ifade eden Akaydın, Çok etkilendim. Belediye başkanımız Asım bey ve Gazianteplileri kutluyorum. Çünkü kültüre ve tarihe sahip çıkmış, yaşatmış olmaları olağanüstü gurur verici bir şey dedi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de İpekyolu Belediye Başkanları Forumunun düzenlenen ses ve ışık gösterisiyle başladığını belirtti. Gösteriyi, forum için Gaziantepe gelen konuklara kenti tanıtmak üzere düzenlediklerini dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     250 civarında konuğumuz var. Bunların yarısı Türkiye dışından gelen misafirlerimiz. Gaziantepte bugüne kadar en büyük yabancı katılımlı organizasyon gerçekleşiyor. Dünyanın değişik yerlerinden, 30 ayrı ülkeden gelen belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı, meclis üyesi ve yöneticiler var. Onlara bugün Gaziantepi tanıtan gösteri sunma imkanı bulduk. Gaziantepli hemşehrilerimiz de gösteriye yoğun ilgi gösterdi. Gelen herkese ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.
     Gaziantepte yarın başlayacak forum, 11 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER