İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim

İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim semineri düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Aksu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğünce yapılan program çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim semineri düzenlendi.
     Aksu Belediyesi meclis salonunda düzenlenen seminere Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Bozarslan ile Tülay Keskin, birim müdürleri ve belediye işçileri katıldı.
     Ortak iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı Nasuh Boztepe seminerde, insan hayatının önemini vurgulayarak, iş yerindeki en basit tedbirsizliklerin büyük sıkıntılara yol açtığını belirtti.
     Boztepe, çalışanların mutlaka sorumlu olması gerektiğini, ancak işverenin sorunluluğunun daha önemli olduğunu ifade etti.
     6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu ilgili temel bilgiler veren Boztepe, işçi ve işveren hakları, genel iş güvenliği ve güvenli iş ortamı kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesiyle ilgili konulara değindi.
     İş yerlerinde kazaların alınacak basit önlemlerle engellenebileceğine işaret eden Boztepe, meslek hastalıklarının sık karşılaşılan sorunların başında geldiğini kaydetti.
     Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da tüm personelin kendileri için değerli olduğunu, her türlü güvenlik tedbirlerini almadan çalışmamaları gerektiğini belirtti.
     Yıldırım, değişik alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini öğrenmesi için bu tür eğitimlerin önemli olduğuna dikkati çekti. Yıldırım, her bireyin huzurlu ve güvenli bir şekilde çalışma hayatını sürdürmesine belediye olarak önem verdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER