İzmir kulüplerinin 2011

İzmir kulüplerinin 2011-2012 sezon değerlendirmesi paneli


İZMİR (A.A) - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi, futbol antrenörlerine yönelik İzmir Kulüplerinin 2011-2012 Sezonu Sonu Değerlendirmesi konulu panel düzenledi.
     Atatürk Stadı Hakem Eğitim Salonunda düzenlenen panelde konuşan TÜFAD Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, İzmirdeki kulüplerin, profesyonel, eğitimli yöneticiler tarafından yönetilmemesinin sıkıntılarını yaşadığını dile getirdi.
     Acar, Futbol Federasyonu Kulüp Lisans kurulundan lisans almaya hak kazanan kulüpler arasında 1461 Trabzonspor, Şanlıurfaspor gibi kategorilerinde şampiyon olan takımların bulunmasının başarıların tesadüfi olmadığını ortaya koyduğunu, İzmirden hiçbir takımın lisans alamadığını belirtti.
     Panelistlerden Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, takımının bu yıl sezonu 12. sırada bitirmesinin şartlar dikkate alındığında başarı sayılacağını dile getirdi.
     Kulüplerin artık şirketleşmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Bektur, dernek statüsünde genel kurullarda el kaldırıp indirme yöntemiyle ibra işleminin yapılmasının doğru bir yöntem olmadığını, bu durumun yöneticileri sorumlu davranmaktan alıkoyduğunu anlattı.
     Teknik direktör Adnan Özbağcı da zaman içinde Türkiyede futbol antrenörlerinin ve futbolcuların kendilerini geliştirdiklerini ancak kulüp yöneticileri için aynı şeyi söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.
     Özbağcı, başarı için istikrarın gerekli olduğunu ancak yöneticilerin günlük kararlar almayı tercih ettiğini anlatarak, İzmirdeki takımların geçen sezon sık sık teknik direktör değişikliğine gitmelerinin başarısızlıkta önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
     Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş ise köklü geçmişleri bulunan İzmirdeki spor kulüplerinin, uzun yıllardır kentte futbol heyecanını artırmaya yönelik adımlar atamadıklarını, başarısızlıkların kanıksanır hale geldiğini ifade etti.
     Bundan yalnızca yöneticileri ya da teknik adamları sorumlu tutmanın doğru olmayacağını kaydeden Okumuş, yapının içindeki tüm unsurların başarılarda ya da başarısızlıklarda payının olduğunu anlattı.
     Okumuş, genç nüfusu yüksek bir kent olan İzmirde daha fazla sayıda çocuğa spor yaptırmaya yönelik adımlar atılmasının gerektiğini belirterek, Bucasporun başlattığı altyapı projesinin meyvelerini almaya başladığına dikkat çekti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir kulüplerinin 2011 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER