Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas rüzgarı

Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas rüzgarı


KAYSERİ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül-ün açılışını yaptığı Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günlerinde tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla zengin Talas ilçesinin farklı bir rüzgar estirdiği bildirildi.
     Talas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ATO Congresiumda düzenlenen fuarda tarihi ve modern Talası yansıtan çok özel bir stant hazırladı.
     Tarihi Okutan Konağının siluetinin yansıtıldığı stant, tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, stantlarının büyük beğeni topladığını belirterek, şunları söyledi:
     Her şeyden önce çok güzel bir ortam var. Şehrimizin tanıtılması için yapılan kapsamlı organizasyonlardan biri. Şehrimizi yansıtacak çok önemli kurumlar, firmalar buradalar. Bu fuarlar bilinmeyi ve insanların aradığı şeyleri bulmasını sağlıyor. Kayseri-deki güzel gelişmelerin kamu ve özel sektörün tamamının sunumları var. Bu organizasyon yönünü turizme de çeviren Kayseri-ye çok ciddi katkı sağlayacaktır. Bu açıdan bu fuarı çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel hazırlık yaptılar, teşekkür ediyorum. Biz burada tarihimizi, turizmimizi, modern ve kültürel Talas-ımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Standımız çok da beğeni topluyor. Bu da bize büyük mutluluk veriyor. Bunu başlangıç sayıp periyodik olarak devam ettirmemiz gerekir. Bugün Ankara-da olur, yarın İstanbul-da olur ya da Paris-te olur. Sadece ülke içinde sınırlandırmamalıyız.
     Eski Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de, Kayseri-nin çok özel bir şehir olduğunu, Talas-ın da Kayseri-nin çok özel bir yeri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Bunu sadece ben değil herkes söylüyor. Tarihi bir bölge. Belediye başkanımız da onu ortaya çıkarmak için çok özel çaba sarf ediyor. Kendisini tebrik ediyorum. Diğer taraftan Ali Dağı-ndaki yamaç paraşütü, yelken kanat gibi hava sporları etkinliklerini söylememe gerek yok. Bütün Türkiye biliyor.
     Fuar, 21 Ekim Pazar gününe kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Doğan Koca
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kadim Kent Kayseri Günlerinde Talas rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER