Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Hizmetleri

Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Hizmetleri Projesi -Sivas Belediyesinin desteklediği projenin tanıtım toplantısı yapıldı


SİVAS (A.A) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Hayat Ağacı Derneği işbirliğinde yürütülecek olan Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Hizmetleri Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Sivas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sivas Belediyesi Hanımlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Buradaki amacımız özellikle evlerinde iş üreten hanımlarımızın, üretmiş oldukları ürünleri burada pazarlayarak satılmasını ve aile bütçesine katkı sağlamayı amaçladık ifadelerini kullandı.
     Avcı, şunları kaydetti:
     Türkiyenin çeşitli yerlerinde oluşan bu Hanımeli Çarşıları, Sivasta daha farklı, hanımlar açısından daha avantajlı bir şekilde örnek bir projedir. Sivasta da işsizlik bir hayli fazla, kalifiye eleman arayan özel firmalar hem de kuruluşlarımız mevcut. Sivas Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda başlatmış olduğumuz KOSGEB projesine ilaveten İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası ile Hayat Ağacı Derneğimizin ortaklaşa yaptığı bu projeyi de hayata geçirmiş oluyoruz. Bu tür projelerimiz devam edecek.
     Proje koordinatörü Ahmet Dağüstü ise Balık ikram etmek yerine balık tutmayı öğretme felsefesinden yola çıkarak, bu tür çalışmalara ve organizasyonlara yöneldiklerini ifade etti.
     Sivas Belediyesinin desteklediği proje kapsamında 5 ay boyunca eğitim alacak 100 kadından 50sinin işe yerleştirilmesinin planlandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER