Kalp ve Damar Cerrahisinde Girişimsel Uygulamalar

Kalp ve Damar Cerrahisinde Girişimsel Uygulamalar sempozyumu


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği işbirliğinde Kalp ve Damar Cerrahisinde Girişimsel Uygulamalar sempozyumu gerçekleştirildiği bildirildi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyuma, çeşitli illerden 180 kalp ve damar cerrahisi uzmanı katıldığı ifade edildi.
     Sempozyumun ilk gününde kalp ve damar hastalıklarında ameliyat dışı güncel tedavi yöntemlerinin tartışıldığı, Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirilen 3 ayrı hastanın ameliyatının konferans salonundaki katılımcılar tarafından izlendiği kaydedildi.
     Açıklamada, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Şenerin seminerde konuşma yaptığı belirtilerek, şu ifadelerine yer verildi:
     Kalp ve damar cerrahları yasal düzenlemelerle ameliyatlarını yalnız başına da yapabilecektir. Fakat, en iyi sonuca ulaşmak için gerektiğinde radyoloji gibi diğer bölümlerle birlikte çalışmanın önemi büyüktür. Kalp ve damar tedavi yöntemleri diğer branşlar gibi tek başlarına yapılamaz. Çünkü, komplikasyonları ancak kalp ve damar cerrahları giderebilir.
     Şenerin açıklamalarında geleneksel cerrahi yöntemlerinde halen geçerli tedavi yolları olduğunu ve bazı durumlarda en iyi sonuca tam bir ameliyatla ulaşılabileceğine vurgu yaptığı kaydedildi.
     (MS-TY)
<< Önceki Haber Kalp ve Damar Cerrahisinde Girişimsel Uygulamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER