Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10

Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyası


KASTAMONU (A.A) - Memur- Sen Kastamonu İl Başkanı İrfan Bakır, Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyasını başlattıklarını bildirdi.
     Bakır, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin değişmesini istediklerini belirtti.
     Kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmaması gerektiğini ifade eden Bakır, Birleşmiş Milletler (BM) Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesine aykırı olan başörtüsü yasağının, tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz diye konuştu.
     Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde 30 Kasım tarihinde kamu görevlilerinin kılık ve kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri yönelik başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:
     650 bini aşan üyesiyle kamu görevlilerinin en büyük konfederasyonu olarak, kamuoyunu da eylemlilik sürecine dahil edecek şekilde, geçmişten bu güne her fırsatta dile getirdiğimiz, çalışma hayatında başörtüsü yasağının kalkması talebimizin hayata geçirilmesi amacıyla kampanya başlatılması kararı alındı. 30 gün sürecek Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyamızın Kastamonu ayağını bugün başlatmış bulunuyoruz.
     Kastamonudaki kamu kurumları ziyaret edeceklerini söyleyen Bakır, kamu görevlilerini ve vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER