Kanser Tarama Kampanyası

Kanser Tarama Kampanyası -AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kollarının başlattığı kampanya kapsamında 200 kadına göğüs kanseri taraması yapıldı


ADANA (A.A) - AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kollarının başlattığı Kanser Tarama Kampanyası kapsamında 200 kadına göğüs kanseri taraması yapıldığı bildirildi.
     AK Partiden yapılan açıklamada, kampanyanın, yaklaşık 2 ay önce Atakent Mahallesinde kadınlara yönelik başlatıldığı ve ücretsiz olarak sunulduğu belirtildi.
     AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Acem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının, kadınların kanserin erken teşhisinden haberdar olmaları konusuna dikkati çekmek olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
     Bilindiği üzere kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Bu çerçevede kanserden korunmak büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde, yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Bu sebeple kanser ne kadar erken teşhis edilirse tedavi de o düzeyde başarılı olur. İşte bu sebeple biz AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı olarak Yüreğirde yaşayan 40 yaş üstü 65 yaş altı kadınlarımızın bu önemli hastalıkla ilgili erken teşhis ve tedavilerinin yapılabilmesi için bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kanser Tarama Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER